anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro pocztex gabaryt przesyłki

kon2747
#8 Zapaleniec

Dzień dobry

Wysyłam poprzez allegro kurier pocztex.. Wymiary kartonu to 80x60x50  waga fizyczna 15 kg, jaki gabaryt powinien zaznaczyć przy generowaniu etykiety? Od zawsze robię XL bo suma boków nie przekracza 210cm? Czy jeśli zaznacze 2xl to zaczną przychodzić te horrendalne dopłaty po 99,99 zł od każdej przesyłki? @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Wczoraj dzwonił do mnie przedstawiciel poczty i mówi że przy tych gabarytach to powinien miec gabaryt 2xl a ja mu mówie że suma boków nie przekracza 210 cm

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kon2747 upewnię się ze specjalistami w tej kwestii i wrócimy do Ciebie z informacjami. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kon2747
#8 Zapaleniec

%_HolaOla_ Dziękuje za informację, czy udało się coś ustalić? Bo niestety ale sytuacja jest dwuznaczna, co innego poczta polska mówi , co innego jest w opisie do tego typu przesyłki

oznacz moderatorów

kon2747
#8 Zapaleniec

Dziękuje za informację, czy udało się coś ustalić? Bo niestety ale sytuacja jest dwuznaczna, co innego poczta polska mówi , co innego jest w informacja od allegro @_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kon2747 Nie mamy jeszcze odpowiedzi. Najprawdopodobniej, ze względu na weekend, wrócimy do Ciebie z informacjami dopiero jutro.

Natalia
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kon2747 przepraszam, że musiałeś czekać, ale mam już potwierdzenie, że przesyłka spełnia wszystkie warunki dla formatu XL: 1. Suma wymiarów: 80 + 60 + 50 = 190 cm. Warunek wynosi < 210 cm2. Największy wymiar (długość): Wynosi 80 cm. Warunek wynosi < 90.3. Masa: Wynosi 15 kg. Warunek wynosi 20 kg. 

Ola
oznacz moderatorów