anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chcę anulowac pobranie do przesyłki DPD

Austrovin
#7 Wielbiciel#

Nadałam dwie przesyłki do zamówienia 7899a500-66ab-11ee-afad-795a6a847456
DPD
1000660498277U
1000660498278U
Powinno być za wszystko 169,58 zł a jest 2 razy, czy możemy anulować pobranie przy jednym z nich? wtedy będzie ok?

Dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

Magdalena [edytowano]

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Austrovin Cześć Magda 🙂 Czy możesz doprecyzować, dlaczego jedna paczka miałaby zostać usunięta, skoro obie zostały nadane? Jeśli usługa została zrealizowana, to nie ma takiej możliwości. 

oznacz moderatorów

Austrovin
#7 Wielbiciel#

jedno pobranie nie paczka, czyli jedna paczka z pobraniem a druga bez, bo wartość jest dwa razy w pobraniu a powinna być raz

oznacz moderatorów

Austrovin
#7 Wielbiciel#

Czyli moja prośba dotyczy anulowania pobrania przy jednej z paczek, nie mam takiej możliwości a przynajmniej nie widzę w panelu Allego

oznacz moderatorów

Austrovin
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ za obie paczki łącznie ma być 169,58 zł, a w panelu allegro jest dwa razy więcej, skąd? tto jest jakis błąd systemu

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Austrovin W tym przypadku są dwa rozwiązania. Możesz skontaktować się z przewoźnikiem, otrzymasz wtedy oświadczenie do wypełnienia. Możesz też poinformować klienta o zaistniałej sytuacji, poprosić o opłacenie całej paczki, a następnie zwrot tych środków do kupującego. 

Na przyszłość jeśli generujesz więcej niż jedną paczkę za pobraniem, to musisz podzielić kwotę pobrania na liczbę paczek (takie rozwiązanie zabezpiecza przed wysłaniem darmowej dodatkowej paczki). 

oznacz moderatorów