Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W związku z problemami z pocztexem chciałam zamienić w cennikach dostawę pocztex na DPD, w momencie wpisywania do cennika dostawa DPD ma znaczek Smart, ale przy zatwierdzeniu cennika okazuje się, że cennik przestaje być Smart. O co chodzi? Gdzie robię błąd?
.
Proszę przeczytać cały wątek, a nie wymądrzać się bez sensu.
@ASTEL2020 napisał(a):
Proszę przeczytać cały wątek, a nie wymądrzać się bez sensu.
Wystarczyło ustawić próbny cennik na aukcji co się nie sprzedaje, i umożliwić nam spokojne przeglądnięcie cennika. Skoro ceny co najmniej raz przekraczały maksymalny próg, to było ustawione bez "Allegro".
Mam 2 kurierów ze Smartem: Pocztex i UPS, bo DPD nie pokazuje się jako Smart. I właśnie na tym polega problem, że nie daje się zamienić Allegro Kurier Pocztex na Allegro Kurier DPD. Gdy to zmieniamy, oferty z tego cennika przestają być Smart.
@ASTEL2020 Pokaż screen bezpośrednio z cennika jak ustawiony jest ten DPD. Teraz na przykład widzę dwóch kurierów z Inpostu (Allegro i bez Allegro).
Poza tym fakt, na aukcji poucinali dopiski "Allegro", kiedyś było to wyróżnione.
tam w poczcie się to szykuje strajk generalny, będzie wesoło.
Te problemy to przedsmak dalszej współpracy z tym operatorem. Właśnie pożegnałem się z usługami dostaw Pocztexem w smarcie 😕
I na co zamieniłeś? Bo ja właśnie próbuję na "Allegro Kurier DPD" i nie pokazuje się Smart.
@ASTEL2020 napisał(a):
I na co zamieniłeś? Bo ja właśnie próbuję na "Allegro Kurier DPD" i nie pokazuje się Smart.
Pokaż tego screena z cennika z panelu Allegro, bo w ogóle nie robi Ci Smarta z DPD. A masz ustawione liczenie wagi w cenniku? Bo na aukcjach masz podaną wagę z opakowaniem, a ta w DPd jest liczona.
@ASTEL2020 Nie używam DPD, wiec ściągi nie podeślę, ale masz na aukcjach ustawioną wagę produktu wraz z opakowaniem - a to ustawienie pojawia się w DPD.
Tu jest pocztex i jest SMART
Przygotowanie do zmiany, tu DPD ma znaczek SMART
Przechodzę do podsumowania i widzę to:
Smart znika.
Co dalej, bo mi już brak pomysłów.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@ASTEL2020 Mi wchodzi oznaczenie Smart do DPD już na etapie podsumowania cennika.
Ale jest jedna różnica - ja nie mam podanej wagi produktów z opakowaniem na aukcjach. Spróbuj pokombinować - na przykład usunąć ilości sztuk, a zostawić wagę. Albo usunąć wagę a zostawić sztuki. Podpiętej własnej umowy z DPD nie masz?
1. Na początek nie wyłączaj Kuriera Pocztex, czy jest czy nie ma, DPD ciągle nie ma oznaczenia Smart. nie tykaj, zostaw.
2. Spróbuj usunąć ograniczenie na ilości sztuk - zostaw wagę i odwrotnie.
Nic nie pomaga. Dziękujemy za próby pomocy.
Dobrze by było, żeby odezwał się któryś z moderatorów.