Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Paczka smart allegro pocztex została nadana w poniedziałek 13.05.2024 miała dotrzeć wtorek lub środa 16 05.nie wyszła nawet z Warszawy do czwartku do godz.17tej.byłem na poczcie w Katowicach i sprawdzili.Winę za to ponosi nie tylko poczta polska ale także Allegro kontynując umowę z tym dostawcą.In post,Dpd i inni dostawcy zero opóźnień i kontakt z odbiorcą.Pocztex państwo w państwie.Ostatni raz zamówiłem smart pocztex.Odradzam.
@cezar61 z informacji od kontrolera na poczcie wynika, że WER Warszawa zmienia lokalizację i dlatego są tak duże opóźnienia lub zaginięcia
Allegro patrzy w skali globalnej, a nie pojedynczych przypadków. To że akurat twoja przesyłka jest opóźniona, nie oznacza z automatu, że wszystkie są opóźnione (ale akurat sporo z i do Warszawy jest, ale na stolicy Polska się nie kończy).
@pecela Nie całkiem. Opóźnienia Pocztex trwają od kilkunastu dni, i dotyczą różnych lokalizacji, na np. wysyłam z Wrocławia, a opóźnienia były do Krakowa, Szczecina i Lublina. Żadne z nich nie idą przez Warszawę.
Większość WER-ów wymienia się przeważnie przez WER Warszawa lub WER Komorniki, nawet jak nie pokazuje tego w śledzeniu. Często jest to punk pośredni po drodze (wyładowuje się część przesyłek i załadowuje kolejne).
Ps. Utrzymanie połączeń każdy z każdym jest bez sensu.
Być może, ale z Wrocławia do Szczecina na pewno idzie przez Komorniki, nie przez Warszawę, a do Krakowa przez Zabrze (WER Zabrze to trzeci duży węzeł, dla południa Polski)
Przesyłki transportuje się też drogą lotniczą. Paczki latają w lukach samolotów pasażerskich, są też dedykowane loty cargo z przesyłkami. Mowa o przesyłkach krajowych.
Wrocław - Szczecin leci przez Warszawę (nie ma lotu bezpośredniego), chyba że przesyłka jest za duża na transport lotniczy lub nie została dopuszczona do transportu.
Wrocław - Kraków - to raczej KPS przez Zabrze
PS. Tzw. AMU nie jest pokazywane w emonitoringu.
@TomBanknoter @Client:44052296 @cezar61 @pecela strajki są na poczcie, szykują się na grubsze akcje 😞 są zwolnienia 😞
U mnie na poczcie zlikwidowali okienko biznesowe, na stałe zwolnili kilku pracowników, kurierzy latają co drugi dzień bo mają tyle rejonów, paczki leżą czy przemieszczają się po 2 - 3 dni, nigdy nie było takiej padaki z pocztą 😞
@kostas11 Z mojej obserwacji wynika, że leży głównie działka kurierska, polecone dochodzą w miarę normalnie.
@TomBanknoter tak z kurierami jest problem, paczki dostaję po 3 - 5 dniach, tydzień gdzieś leżą i nagle ruszają w drogę 😞 Listonosz u mnie bez problemu listy podrzuca 🙂