Dzień dobry, klient ma prawo zwrot za darmo i tak robi, mam zwroty towaru przewoźnik DHL i za te zwroty jest doliczana Opłata dodatkowa za dostawę DHL Allegro Delivery 19,99 zł, nie dość ze towar jest do wyrzucenia bo przychodzi uszkodzony, bo jest byle jak zapakowany przez klienta. koszty wysyłki i jeszcze koszt zwrotu. Moje pytani jak to się ma do darmowych zwrotów. @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@great_24 daj kod dopłaty ? raczej to jest dopłata do smart za wagę powyżej 5 kg lub inne 🙂
| Przesyłka niestandardowa (szczegóły dopłaty znajdują się w ustępie b. pod tabelą) |
AD_NON_STANDARD
|
16,25 zł netto
19,99 zł brutto |
AD_NON_STANDARD
@great_24 wysłałeś klientowi paczkę i policzyli Ci za niestandardową 😞 nie ma to nic wspólnego z darmowym zwrotem 🙂
b. Za Przesyłkę niestandardową uważa się Przesyłkę:
Paczka 60x38x37 waga 1,9 kg wysyłam takich paczek więcej tylko zwroty są obciążone dodatkową opłatą
@great_24 ale nie możesz być obciążony za zwrot i pakowanie klienta ?
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Za pakowanie nie jestem obciążony, tutaj chodzi ze klient nie przyłożył się żeby porządnie spakować zwrot i towar zazwyczaj jest do wyrzucenia.
@great_24 mówię o dopłacie 🙂
Ale jeśli klient zwraca i masz uszkodzony produkt to spisujesz protokół, oddajesz ile warte jest to co masz i składasz reklamacje, jak odrzucą za złe spakowanie masz podkładkę 😄 a jak oddadzą to wyrównujesz klientowi 😄