Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Jestem prywatnym sprzedawcą. Posiadam Allegro Smart. Moich trzech kupujących także posiada Allegro Smart. W tworzonej aukcji jest informacja, że przesyłka jest 0 zł. Paczki nadałem i w In post nie płaciłem faktycznie nic.
Natomiast w Rozliczeniach z Allegro, w historii operacji, w zakładce typ operacji obciążacie MNIE kwotami: 4,99zł, 9,99zł i 7,59zł - jako opłata za dostawę.
Więc jak to jest? Przesyłka darmowa czy jak widać nie? dlaczego mam ponosić ten koszt i dlaczego nie mogę takiej informacji zamieścić w chwili gdy tworzę aukcję? Proszę o rzeczową odpowiedź Zibigoo
Nie ma nic za darmo a to są najpewniej dopłaty do wysyłek SMART.
Wszystko jest w regulaminie - warto się z nim zapoznać 🙂
Dziękuję za podpowiedź ale oczekuję odpowiedzi od moderatora. Jesteś nim?
Nie ale odpowiedź będzie taka sama 😁
https://allegro.pl/akademia/tip/jakie-koszty-ponosi-sprzedajacy-w-allegro-smart-mini
no tak, tu znalazłem odpowiedź. Trzeba powiedzieć ...., że trzeba czytać lub słuchać. A swoją drogą dostaję co jakiś czas informację ,że tyle i tyle zaoszczędziłem mając Allegro Smart - ciekawe czy odliczyli w takiej informacji " mój udział "? Pozdrawiam temat zamykam
Nic nie zaoszczędziłeś. Całość opłat, prowizji, smarków dla nie promujących to co najmniej 22% od ceny sprzedaży. Dla promujących to 30-50%.
To wszystko masz w cenie.
Lepiej już by zrobili jakby dali takie dostawy tanie jak ma OL. i wsadzili sobie gdzieś wszelkie dodatkowe opłaty.
Obecnie to się opłaca tylko osobom robiącym masę zwrotów, cwaniakom zwracającym używki, robiącym wyścigi kurierów itp.
Normalny kupujący nie dość, że mocno przepłaca, bo w cenie płaci za wszelkich "cwaniaków" to jeszcze często potem dostaje używki jako nowe, towary wszelako macane itp... No bo przecież inaczej to niektórzy sprzedający musieli by ceny o kilkadziesiąt procent podnieść by to zrekompensować, a kto wtedy kupi...