Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Odkąd działa loteriada Allegro, to mam klienta który robi zakupy za około 60zł, gdy otrzymuje towar to robi zwrot towaru na 45zł i zawsze jest to ta sama pozycja czyli 2 szt tej samej kawy. Mam już cztery takie zwroty, a dziś wpadły dwa kolejne takie same zamówienia, szlak człowieka trafia. Ewidentnie robi to wg mnie dla uzyskania kuponów w tej loteriadzie. Więcej przy tym roboty niż warte to zamówienie.
Spryciarz robi to z różnych kont, 3 rózne konta po 2 zamówienia na każdym, więc nie mam jak go wpisać na ban listę.
Jak sobie radzicie w takich sytuacjach?
Allegro ma to w nosie! Oto ich odpowiedź ich działu bezpieczeństwa na taką sytuację:
"dziękuję Państwu za wiadomość i sygnał w sprawie zamówienia Smart!.
Kupujący może zrobić zakupy w Smart! od 45 zł dla zamówień do automatów paczkowych/punktów odbioru i od 60 zł dla przesyłek z dostawą do domu. Jeśli następnie zrezygnuje z części zakupów (przed wysyłką lub po odebraniu paczki) - wciąż jest uprawniony do darmowej przesyłki, jak i też zwrotu. Nie wiemy, z jakiego powodu doszło do rezygnacji z przedmiotu.
Allegro Smart! gwarantuje kupującemu darmową dostawę, jak i zwrot. Zwiększa tym samym atrakcyjność zakupów na Allegro i szansę na zwiększenie Państwa sprzedaży. Rozumiem jednak, że każdy zwrot to dla Państwa czas poświęcony na jego obsługę i rozliczenie.
Chcę podkreślić, że sprawdzamy na bieżąco sygnały dotyczące potencjalnego nadużywania darmowej dostawy Smart przez kupujących. Jeśli będziemy planować zmiany w programie Smart! w przyszłości, na pewno dostaną Państwo od nas taką informację - mejlowo i w aktualnościach."
@SlodkieTyciTyci napisz do allegro podaj loginy, napisz że robią zakupu specjalnie z różnych kont żeby narazić Ciebie i Allegro na szkody 🙂
Ja nic więcej nie napiszę.
@serwis-texas @SlodkieTyciTyci @kostas11 @Halfrunt Znów nie mogę się oprzeć skojarzeniu, że na Allegro jest jak w PRL. Wciąż trzeba się zmagać z problemami zupełnie nie znanymi gdzie indziej ...
Ostatnio zintensyfikowałem sprzedaż na serwisie, którego nazwy tu nie wolno wymieniać - i wciąż nie mogę się nadziwić, jak tam jest normalnie. Żadnych Smartów, One Boxów, czy debiInej produktyzacji, które tutaj generują 90% postów. Na dodatek "od zawsze" dostępne opcje, o które tu się nie można doprosić od 20 lat: second chance offer, best offer, możliwość wystawienia w dwóch kategoriach...
PS> I jeszcze jedna rzecz, w którą pewnie nie wszyscy uwierzą 😎: to sprzedawca decyduje o tym, kiedy, czym i za ile wysyła.
chetnie zabawie sie w zagadke - co to za portal ktorego nazwy nie mozna wymieniac ?
@natalia_z_wasem Znana od dawna ebajka 😎
Oczywiście zdaje sobie sprawę, że wersja światowa nie na każdy towar się nadaje, ale jest też polska mutacja. Poza tym bardziej chodziło mi o pokazanie, że można działać inaczej, niż o zachętę do przejścia na konkurencyjny portal
no coż Ci mam powiedziec, podejrzewam ze tam ruch o wiele mniejszy. ale allegro jezdzi na pstrym koniu - atakuje nas Tamtemu i inne platformy i kiedys mogą skonczyc jak GaduGadu jak beda nas traktowac jak dojne krowy.
Ale rzeźbisz tam coś na pl czy de? De jest fajne ale ten LUCID.
@serwis-texas Przeważnie na .com, ale .de też używam. Do LUCID musiałem się i tak wpisać po założeniu własnego sklepu, bo wysyłałem sporo do Niemiec. Ale są firmy, które to prowadzą za kilkadziesiąt eurosów rocznie
O dzięki serdeczne za informacje
co to jest LUCID ???
@natalia_z_wasem Takie niemieckie BDO
co to jest BDO ???