anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient wyłudza kupony na loterie moim kosztem! SMART!

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

Odkąd działa loteriada Allegro, to mam klienta który robi zakupy za około 60zł, gdy otrzymuje towar to robi zwrot towaru na 45zł i zawsze jest to ta sama pozycja czyli 2 szt tej samej kawy. Mam już cztery takie zwroty, a dziś wpadły dwa kolejne takie same zamówienia, szlak człowieka trafia. Ewidentnie robi to wg mnie dla uzyskania kuponów w tej loteriadzie. Więcej przy tym roboty niż warte to zamówienie.

Spryciarz robi to z różnych kont, 3 rózne konta po 2 zamówienia na każdym, więc nie mam jak go wpisać na ban listę.

Jak sobie radzicie w takich sytuacjach?

Allegro ma to w nosie!  Oto ich odpowiedź ich działu bezpieczeństwa na taką sytuację:

"dziękuję Państwu za wiadomość i sygnał w sprawie zamówienia Smart!.

Kupujący może zrobić zakupy w Smart! od 45 zł dla zamówień do automatów paczkowych/punktów odbioru i od 60 zł dla przesyłek z dostawą do domu. Jeśli następnie zrezygnuje z części zakupów (przed wysyłką lub po odebraniu paczki) - wciąż jest uprawniony do darmowej przesyłki, jak i też zwrotu. Nie wiemy, z jakiego powodu doszło do rezygnacji z przedmiotu.

Allegro Smart! gwarantuje kupującemu darmową dostawę, jak i zwrot. Zwiększa tym samym atrakcyjność zakupów na Allegro i szansę na zwiększenie Państwa sprzedaży. Rozumiem jednak, że każdy zwrot to dla Państwa czas poświęcony na jego obsługę i rozliczenie.

Chcę podkreślić, że sprawdzamy na bieżąco sygnały dotyczące potencjalnego nadużywania darmowej dostawy Smart przez kupujących. Jeśli będziemy planować zmiany w programie Smart! w przyszłości, na pewno dostaną Państwo od nas taką informację - mejlowo i w aktualnościach."

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33

Halfrunt
#20 Guru#

Ale do tej loterii trzeba na 100 wydać. Bo jak kupiłem produkt za 60,- to miałem informacje od Allegro że tym razem brakło mi 40 zł. do losu. Więc w twoim przypadku chyba nie o loterię chodzi. Raczej o to by mieć produkt za 15zl. Dostarczony kurierem, ty sprawdź ile wyszła dopłata do smarta i policzy czy się opłaca w tej cenie sprzedawać.Raczej podejrzewam że to czyny nieuczciwej konkurencji.

oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

faktycznie! tak czy owak mam problem z klientem.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Halfrunt nie znam , ale może stówka od różnych sprzedawców przy jednej płatności i ktoś boryka się z takim samym problemem 

@SlodkieTyciTyci podaj numery zamówień , Dziewczyny się temu przyjrzą   @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

Zamówienia:

do tych zwrot już zrealizowałem:

ee325080-8411-11ef-ad34-fd59aaa20ffe

201660f0-8412-11ef-b586-735df94656ec

te są w trakcie, dziś do mnie wrócą:

ff3a80b0-8fc8-11ef-bfb6-df348d298870

4fccb930-8fc9-11ef-8a33-9bc3ecb3d465

a to dzisiejsze zamówienia, do których zwrot pewnie zostanie zgłoszony jutro albo w poniedziałek:

5d626760-924a-11ef-99e1-070c0ad5a95d

90ce5050-924a-11ef-90e8-b9e1c2e5d3b3

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@SlodkieTyciTyci @Halfrunt @mdrogeria u mnie to samo się nasila ilość zwrotów i nieodebrane pobraniówki 😞 

A może to kwestia wyszukiwarki, kupują co na górze potem się łapią że taniej jest w sklepie lub na innym portalu i zwracają ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

U mnie to ewidentnie robi jedna osoba.  Zawsze są 2 zamówienia na raz na jeden adres. Ta sama miejscowość, ulica, różni się tylko numer lokalu.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@SlodkieTyciTyci A skoro robi dużo zakupów to po  co 1 zwraca? brak logiki i kupon jest od 100zł u tego samego sprzedającego. Może ma problemy ze zdrowiem!

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

@kostas11 Takiej ilości zwrotów jak mam teraz - nie było nigdy. Ilość zamówień spadła z 650 do 350 miesięcznie, a w połowie z nich klienci wydziwiają. Tak jakby Allegro moje oferty przedstawiało "na siłę" wybranym kupującym, a nie tym którzy chcą znaleźć je w wyszukiwarce allegro.  Wczoraj koleś odstąpił od umowy na produkt kupiony również wczoraj z tytułu "reklamacja inna wada lub niezgodność z ofertą" gdy ten znajdował się w paczkomacie nadawczym. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@SlodkieTyciTyci jeśli zwrot z dwóch ostatnich zamówień rzeczywiście się pojawi, daj nam proszę tutaj znać. Póki co go nie ma, więc nie mamy podstaw do działania tutaj. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

Tak jak przewidywałem, właśnie został zgłoszony zwrot do tych dwóch ostatnich zamówień.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#
oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

czy w sprawie zostały podjęte jakieś kroki? czy mam sobie radzić sam?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@SlodkieTyciTyci to nie to bo losy przepadają, chyba że kupujący nie przeczytali regulaminu 😄

1. Jeżeli dokonasz Anulowania lub Odstąpienia od Umowy Zakupu Promocyjnego w całości lub części, powodującego obniżenie wartości takiego zakupu poniżej 100 zł brutto, utracisz otrzymany z tego tytułu Los, jak również wszystkie pozostałe Losy ewentualnie uzyskane z tytułu innych Zadań zrealizowanych w czasie tego zakupu.

2. Jeżeli dokonasz Anulowania lub Odstąpienia od Umowy Zakupu Premiowanego w całości, tracisz otrzymane z tego tytułu Losy, jak również wszystkie pozostałe Losy ewentualnie uzyskane z tytułu innych Zadań zrealizowanych w czasie tego zakupu. W przypadku gdy Odstąpienie od Umowy będzie częściowe:

a. Jeżeli spowodowałoby to obniżenie wartości zakupu do przedziału pomiędzy 100 a 149,99 zł brutto – utracisz 4 Losy wynikające z Zakupu Premiowanego, ale otrzymasz 2 Losy wynikające z Zakupu Promocyjnego (w praktyce – po prostu odejmiemy Ci dwa losy). Zachowasz jednak Losy z innych Zadań ewentualnie zrealizowanych w ramach tego zakupu.

b. Jeżeli Odstąpienie od Umowy spowodowałoby obniżenie wartości zakupu do przedziału poniżej 100 zł brutto, utracisz wszystkie Losy związane z tym zakupem.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

ale nadal może uzyskać kupony za zadania dodatkowe:

Zrób zakupy w aplikacji mobilnej
+ 1 los

-Zapłać z Allegro Pay+1 los

Wybierz dostawę do Allegro Delivery + 1 los

innego sensu takiego zamawiania nie widzę, chyba że jakiś złośliwiec mi się trafił 😕

oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

Zamówienia są z 3 róznych kont, w każdym po 2 zamówienia. Blokadę można zakładać dopiero po 3 zamówieniach z 1 konta.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@SlodkieTyciTyci 

Tak, tak, tak. Kto się boi niech się boi.

Jak ktoś się boi to niech dalej się ściera z kłopotami. Jak ktoś się nie boi nie ma kłopotów.

oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

no nie boję się ale nie widzę zbytnio możliwości. Podpowiedz. Jest tylko opcja "Powód blokady
klient wielokrotnie groził mi działaniami na moją szkodę" ale tu trzeba dołączyć screeny.

oznacz moderatorów