Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostaliście już tą wiadomość?
Allegro wprowadza obowiązek dodania Smart! dostawa kurierem.
Nie mam tej usługi, ale mam Paczkomaty, PWR i Allegro Polecony.
Nie kalkuluje mi się wprowadzanie usługi kurierskiej w Smart!, ponieważ obecnie mam zwykłego DHL (z góry i pobranie).
Monopol może wszystko, wiem o tym.. Nie uważacie że to niesmaczny żart (dla tych, którym się to po prostu nie opłaca) ?
Ile wychodzi dopłat do takiej usługi (pomijając foliopaki itd) ?
@gemma22 Nie był bym taki pewny czy to będą wtedy dopłaty, czy opłaty za paczkomat.
@pulkownik66 jak zwał tak zwał. Pytanie kto za to będzie płacił?
@pulkownik66 Będzie obowiązkowa danina transportowa .
@gemma22 Nie no, we wrześniu podpisali z inpostem umowę na 7 lat, więc tak łatwo się nie wykręca😂
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere to zrobią wszystko żeby inpost się wykręcił 😉 albo żeby z tego miał jak najmniej
Nie zniknął. Inpost będzie pakował w paczkomat przesyłki **piiip**a.
@mr_oma Allegro już miało w Smarcie InPost MiniKurier, lecz został usunięty (dłuższy czas transportu za czasów minipaczki). Może faktycznie znów pora na Kuriera InPost? Przynajmniej InPost zapewnia nam stały podjazd w późniejszych godzinach, zero problemów. Poczta nie odbiera paczek, to jakoś przeżyję, ale DPD i UPS przyjeżdżają za wcześnie, warunki nie były zbyt korzystne, więc usunęliśmy ich z cennika.
Nie wiem, może niedługo usuniecie Paczkomaty ze Smarta, bo miliony kupujących mają do nich utrudniony dostęp? 🙂
@DarkStoorM, dzięki za Twoją wiadomość. Na ten moment nie ma planów na dodanie kurierskiej metody InPost do Allegro Smart!
Informujemy Sprzedających o każdej nowej metodzie w ramach usługi. Gdyby miało się coś zmienić, dam znać. 🙂
Co z tego że dodasz inpost kurier jak będziesz płacić jeszcze prowizję za to że masz kuriera
@krzychu_zd nie będę przynajmniej na pocztę czy po dpd jeździć , a oni i tak wprowdzą to co chcą , możemy tu wścieku dostawać, ale dopóki kowalski nie nauczy się kupować z głową w e-sklepach to tak będzie, ja mam darmową dostawę od 60zł w sklepie i niższe ceny za to sprzedaż minimalną
jaką prowizję? mówisz o dodatkowej dopłacie do Kuriera ??
@krzychu_zd prowizję od wysyłki kurierem płacisz jak nie ma smarta, wyjdzie nawet taniej niż w smarcie bo w smarcie dopłacisz 3,99 zł a poza smartem prowizję ( jak dany produkt ) wyjdzie mniej niż 2 zł 😄
Ja nic takiego chyba nie dostałem ale to kiepskie rozwiązanie gdyż sam nie przewiduje możliwości wysyłki kurierem Smart , a nawet zwykłym kurierem wysyłam bardzo rzadko i tylko bez umowy .Ze względu na charakter moich zajęć wysyłał tylko kiedy mam czas i z miejsca gdzie mi pasuje a tak to mi pasuje najbardziej paczkomat in postu czynny całą dobę i tylko tę formę toleruję w smarcie.
dokładnie jakaś masakra, dla mnie np. jest mega niewygodne korzystać z 2 kurierów, logi tycznie jest to problem dla nas, kolejne narzucenia przez allegro rzeczy, które totalnie burza nasza pracę... to jest chore co oni odwalają
Właśnie ja też mam DHL. Dlaczego nie pozwalają, aby DHL wysyłać w ramach Smart? Żaden inny kurier nie nadaje się. Pocztex to nie kurier, w Urzędach zarażalnia, UPS nie ma dużych paczek, a DPD hmm... delikatnie ujmując są lekko niedelikatni. Nie ma czym wysyłać dłuższych przedmiotów.
A już kompletnie **piiip**yczne jest to, że Allegro zmusza do upychania w paczkomatach nawet jak masz metrową paczkę. Ciągle ostrzegają, że nie spełniam warunków, obcinają mi punkty za jakość, bo nie upycham gitary w paczkomat. Ciągle alarmy, że muszę to poprawić. Niech się jakiś Admin wypowie, jak u licha poprawić się i wepchnąć metrową paczkę do paczkomatu!?
....bo na DHL nie przyjmą sporej pajdy 🙂
Widzę, że taki wątek już jest :))))
....oczywiście jak zawsze allegro nie bierzecie pod uwagę tego co myślą sprzedawcy, a tym razem również tego, jaki dostęp do takich "kurierów" i jaki tryb pracy mają...mnie to kompletnie nie pasuje, bo zazwyczaj wysyłam paczki nocami w paczkomatach, (tu się sprawdza paczkomat i minikurier) kiedy się już obrobię z usługami, które wykonuję. Bardzo często nie mam czasu i ochoty umawiać się z kurierami, czekać na nich, bo każdy jeździ o innej porze, a szczególnie w okolicach świąt, nie wyrabiają się z niczym...wy macie takie sprawy w dupie oczywiście...i co, znowu mamy wam podziękować, że tak ładnie nam organizujecie życie i jeszcze dopłacić do tego?
...i jeszcze mam świecić oczami przed klientem za usługi pocztexu? Oni dostarczają paczki od Sasa do Lasa i jeszcze często trwa to i 10 dni, a na końcu i tak klient dostaje awizo i musi zaginać na pocztę i stać w kolejce...
Zróbcie kiedyś ankietę przed wprowadzeniem takiego **piiip**yzmu w życie!!!!!!!
Jaka ankieta? Nie rozśmieszaj mnie. Ich nie interesuje zadowolenie sprzedawców. Dobrze wiedzą ze 95% bedzie przeciw, ale co z tego... Liczy się zysk dla korpo.
Allegro to taka druga " DOBRA ZMIANA", kurcze oni chyba biorą przykład z PiSU
dobrze napisane... może warto gdzieś sie z ty udać, bo to już jest naginanie wszystkiego, niektóre braże przez covid nie pracują w 100% tak jak kiedyś, czasami tych paczke jest mało i co mamy dopłącac do wyysłki, bo np paczkomat sztuk 3 do wysłki i kuriera 2 sztuki... to jest chore(jeszcez gdyby nie było pandemi to by to inaczej działało). dwa logistyka siada, trzeba sie dostosowywać do kuriera, bo jeżdżą w kratkę(pomimo umówionych godziny odbioru)