Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Miesiąc temu dostałam wiadomość od Allegro z ofertą bezpłatnego wystawienia ogłoszenia o sprzedaży samochodu dla użytkowników smarta. Dlaczego teraz obciążona mnie kwotą 49,90? Gdyby nie ta zachęta nie wystawiałabym tego ogłoszenia. (17802873563)
@Mary5 te 49,90, to pewnie opłata za Smarka😉
Nie, piszą wyraźnie - opłata za podstawowy pakiet ogłoszeniowy
Witam.
Najprawdopodobniej oferta w promocyjnej cenie się skończyła, a Ty nadal masz aktywne ogłoszenie. Należało je zakończyć przed końcem "darmowego okresu". Stara sztuczka wielkich korporacji. Dają coś "za darmo" z automatycznym przedłużeniem już odpłatnym, licząc na to, że nabywca zapomni o terminie, lub wręcz nie doczyta warunków.
Pozdrawiam. Marek.
@MOJEGRATY5 ta oferta zakończyła się wczoraj😉
Witam.
"ta oferta zakończyła się wczoraj"
Nie wiem, co masz na myśli.
Jeśli promocję, to jest nadal dostępna:
Natomiast jeśli myślisz o ogłoszeniu, to to że zostało wczoraj zamknięte, o niczym nie świadczy.
Ok, regulamin wyklucza "automatyczne odnowienie", co tym razem dobrze świadczy o Allegro, ale pozostaje jeszcze czynnik ludzki. Może ktoś coś tam z rozpędu nieświadomie kliknął i przedłużył ogłoszenie. W końcu ta promocja trwa już od dobrych kilku miesięcy.
Albo to faktycznie opłata dotycząca czegoś innego.
Choć w przypadku smarta, to kwota się nie zgadza, bo standard to 59,90, a zakończona wczoraj promocja to 39,90, lub dla wybrańców 29,90.
Pozdrawiam. Marek.
Opłata dotyczy ogłoszenia. Chciałam zadać pytanie Allegro ale nijak nie potrafię się "dobić"
@Mary5 poczekaj może zaraz ktoś sprawdzi, a jak nie to napisz
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek @matt_rose
@Mary5 z tego co widzę, w sierpniu została naliczona opłata za podstawowy pakiet ogłoszeniowy.
Przecież wiem, pytanie było dlaczego? Skoro było zaproszenie od Allegro do wystawienia za darmo!!!
@Mary5 a od kiedy oferta była wystawiona?
Bo w szczegółach jest zapis
3. Ogłoszenie dodane z pakietem Turbo ze Smart! jest aktywne przez 30 dni. Po tym czasie możliwe jest przedłużenie za opłatą.
@Mary5 Czy możesz tutaj wkleić zrzut ekranu z treścią otrzymanej wiadomości z ofertą promocyjną?
"Z promocji możesz skorzystać raz w całym okresie jej trwania, czyli od 24 czerwca 2025 r. godz. 12:00 do 14 stycznia 2026 r. godz. 11:59.
Promocja będzie dla Ciebie dostępna dla pierwszego ogłoszenia wystawionego na 30 dni w pakiecie Turbo ze Smart! w jednej z kategorii objętych promocją. Wystawienie kolejnego ogłoszenia w innej kategorii nie uprawnia do ponownego skorzystania z promocji. Wyłączenie i ponowne włączenie usługi Smart! również nie uprawnia do ponownego skorzystania z promocji, jeśli wcześniej już z niej skorzystałeś (czyli wystawiłeś ogłoszenie za 0 zł)."
Patrząc na cennik to wygląda na to, że wystawiłeś ogłoszenie w pakiecie "NITRO" a aby skorzystać z promocji powinieneś je wystawić w pakiecie "TURBO".
Wydaje mi się, że to będzie przyczyna naliczenia opłaty 🙂
Trudno, zapłacę. Rozumiem, że nie skorzystałam jeszcze z promocji - spróbuję wystawić w pakiecie TURBO. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź