anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłata za ogłoszenie

Mary5
#7 Wielbiciel

Miesiąc temu dostałam wiadomość od Allegro z ofertą bezpłatnego wystawienia ogłoszenia o sprzedaży samochodu dla użytkowników smarta. Dlaczego teraz obciążona mnie kwotą 49,90? Gdyby nie ta zachęta nie wystawiałabym tego ogłoszenia. (17802873563)

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Mary5  te 49,90, to pewnie opłata za Smarka😉

oznacz moderatorów

Mary5
#7 Wielbiciel

Nie, piszą wyraźnie - opłata za podstawowy pakiet ogłoszeniowy

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#13 Ambasador

Witam.

@Mary5 

Najprawdopodobniej oferta w promocyjnej cenie się skończyła, a Ty nadal masz aktywne ogłoszenie. Należało je zakończyć przed końcem "darmowego okresu". Stara sztuczka wielkich korporacji. Dają coś "za darmo" z automatycznym przedłużeniem już odpłatnym, licząc na to, że nabywca zapomni o terminie, lub wręcz nie doczyta warunków.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@MOJEGRATY5  ta oferta zakończyła się wczoraj😉

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#13 Ambasador

Witam.

@KOGIEL_T 

"ta oferta zakończyła się wczoraj"

Nie wiem, co masz na myśli.

Jeśli promocję, to jest nadal dostępna:

Screenshot 2025-09-16 at 19-12-52 Allegro Lokalnie - Wystaw ogłoszenia za darmo i kupuj od osób z Twojej okolicy.png

Natomiast jeśli myślisz o ogłoszeniu, to to że zostało wczoraj zamknięte, o niczym nie świadczy.

Ok, regulamin wyklucza "automatyczne odnowienie", co tym razem dobrze świadczy o Allegro, ale pozostaje jeszcze czynnik ludzki. Może ktoś coś tam z rozpędu nieświadomie kliknął i przedłużył ogłoszenie. W końcu ta promocja trwa już od dobrych kilku miesięcy.

Albo to faktycznie opłata dotycząca czegoś innego.

Choć w przypadku smarta, to kwota się nie zgadza, bo standard to 59,90, a zakończona wczoraj promocja to 39,90, lub dla wybrańców 29,90.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

Mary5
#7 Wielbiciel

Opłata dotyczy ogłoszenia. Chciałam zadać pytanie Allegro ale nijak nie potrafię się "dobić"

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Mary5  poczekaj może zaraz ktoś sprawdzi, a jak nie to napisz 

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  @gdvorek @matt_rose 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Mary5 z tego co widzę, w sierpniu została naliczona opłata za podstawowy pakiet ogłoszeniowy.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Mary5
#7 Wielbiciel

Przecież wiem, pytanie było dlaczego? Skoro było zaproszenie od Allegro do wystawienia za darmo!!!

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mary5 a od kiedy oferta była wystawiona?

Bo w szczegółach jest zapis

3. Ogłoszenie dodane z pakietem Turbo ze Smart! jest aktywne przez 30 dni. Po tym czasie możliwe jest przedłużenie za opłatą.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Mary5 Czy możesz tutaj wkleić zrzut ekranu z treścią otrzymanej wiadomości z ofertą promocyjną? 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mary5 

"Z promocji możesz skorzystać raz w całym okresie jej trwania, czyli od 24 czerwca 2025 r. godz. 12:00 do 14 stycznia 2026 r. godz. 11:59.

Promocja będzie dla Ciebie dostępna dla pierwszego ogłoszenia wystawionego na 30 dni w pakiecie Turbo ze Smart! w jednej z kategorii objętych promocją. Wystawienie kolejnego ogłoszenia w innej kategorii nie uprawnia do ponownego skorzystania z promocji. Wyłączenie i ponowne włączenie usługi Smart! również nie uprawnia do ponownego skorzystania z promocji, jeśli wcześniej już z niej skorzystałeś (czyli wystawiłeś ogłoszenie za 0 zł)."

Patrząc na cennik to wygląda na to, że wystawiłeś ogłoszenie w pakiecie "NITRO" a aby skorzystać z promocji powinieneś je wystawić w pakiecie "TURBO".

Wydaje mi się, że to będzie przyczyna naliczenia opłaty 🙂 

oznacz moderatorów

Mary5
#7 Wielbiciel

Trudno, zapłacę. Rozumiem, że nie skorzystałam jeszcze z promocji - spróbuję wystawić w pakiecie TURBO. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź

oznacz moderatorów