anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nadaniem przesyłki Allegro Kurier PocztexAllegro Smart!

as-lublin
#7 Wielbiciel#
Witam

Dostałem taki oto komunikat podczas wysyłania zamówienia:

Błąd przetwarzania

Nie można zamówić wybranej paczki: Problem z nadaniem przesyłki. Skontaktuj się z nami. Pomożemy jak najszybciej.

Proszę o pomoc

oznacz moderatorów
39 ODPOWIEDZI 39

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@as-lublin Którego zamówienia dotyczy ten problem?

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

as-lublin
#7 Wielbiciel#

nr oferty: 12623184759

Numer zamówienia: f56f0971-4592-11ed-8193-3138c3a336ba

oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

Jakieś informacje?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@as-lublin Dostałam informację od osób zajmujących się tym obszarem, że usługa Koperta Pocztex jest dostępna tylko dla formatu S, stąd problem z nadaniem zamówienia, które wskazałeś.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

Po wczorajszych przebojach z niemożliwością wybrania odpowiedniego UP dziś mam ten sam błąd..

Mój numer zamówienia:
e1ee2a61-460b-11ed-8d3b-3582f5aba39f

oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@rolfa U Ciebie problemem jest przekroczona maksymalna masa przesyłki (20kg).

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

Przecież od zawsze nadaje paczki 26 kg i nie było z tym żadnego problemu. W usługach Pocztex maksymalna waga może wynosić 30 kg. Cały tydzień nadawałem etykiety i nie było żadnego problemu. Problemy zaczęły się od zmian wprowadzanych 05.10 w przesyłkach pocztowych.

oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

Poniżej sprawdzisz, jaką wagę i wymiary mogą mieć przesyłki w nowych metodach Allegro Pocztex

"maksymalna waga: 30 kg maksymalna suma wszystkich boków (szerokość + wysokość + długość): 250 cm przy czym najdłuższy bok może mieć maksymalnie 120 cm"

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@rolfa ale do punktów i automatów jest 20 kg 😞 

Metoda dostawy
Waga i wymiary paczki
Allegro Kurier Pocztex
maksymalna waga: 30 kg maksymalna suma wszystkich boków (szerokość + wysokość + długość): 250 cm przy czym najdłuższy bok może mieć maksymalnie 120 cm
Allegro Kurier Pocztex pobranie
maksymalna waga: 30 kg maksymalna suma wszystkich boków (szerokość + wysokość + długość): 250 cm przy czym najdłuższy bok może mieć maksymalnie 120 cm
Allegro Odbiór w Punkcie Pocztex
maksymalna waga: 20 kg maksymalne wymiary: 70 cm x 60 cm x 60 cm
Allegro Odbiór w Punkcie Pocztex pobranie
maksymalna waga: 20 kg maksymalne wymiary: 70 cm x 60 cm x 60 cm
Allegro Automat Pocztex
maksymalna waga: 20 kg maksymalne wymiary: 42 cm x 40 cm x 65 cm
________
Κώστας
oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

Ale to nie jest przesyłka do punktu ani automatu.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@rolfa to zmień gabaryt na 2XL bo tylko wtedy przepuści 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

Ale przesyłka jest przepuszczana, błąd pojawią się już po kliknięciu przycisku "ZAMAWIAM" w momencie generowania etykiety.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@rolfa a jaki masz gabaryt zaznaczony ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

Nie mam opcji zaznaczania gabarytów - podaje wymiar paczki i wagę, to przesyłka bezpośrednio pod adres.

oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

Poza tym - od dwóch miesięcy dało się generować i nie było problemów, problem pojawił się po zmianach wprowadzanych przez allegro. Wczoraj był problem, potwierdzone, że po stronie allegro, z niemożliwością wybrania odpowiednich Urzędów Pocztowych, dzisiaj jest problem z wygenerowaniem etykiety. Ewidentnie coś poszło nie tak.

oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

@nat_notewidentnie po zmianach w systemie z dnia 05.10 są jakieś problemy z połączeniem allegro <-> api poczty polskiej. Jak nie problem z brakiem urzędów pocztowych, to problem z generowaniem etykiet. Bardzo proszę o dokładne przyjrzenie się sprawie, ponieważ do godziny 15 powinienem nadać paczkę żeby doszła w odpowiednim terminie, a ja nie mogę tego zrobić bo nie mam etykiety. Wczoraj, przed wczoraj, jeszcze wcześniej sprzedawałem dokładnie ten sam produkt, krok po kroku dokładnie tak samo generowałem etykiety i nie było problemu.

Nie może chodzić o przekroczenie masy przesyłki, bo od zawsze wysyłam przesyłki powyżej 20 kg i nie było żadnego problemu. Problem ewidentnie jest gdzieś w komunikacji z API PP. Bardzo proszę o przekazanie tematu do kompetentnych osób, które pomogą go rozwiązać. Wczoraj także dopiero po długim czasie wyszło przyznanie, że problem leży po stronie allegro. Szkoda ten czas marnować.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@rolfa dziwne że nie masz do wyboru gabarytu ? ja importuje do EN i muszę wybrać S,M,L,XL sa do 20 kg a jak mam cięższą mimo że gabarytowo mała muszę wybrać 2XL może ti jest problem z integracją allegro i poczty 😞

Spróbuj nadać przez EN ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

Niestety czekam na aktywację konta w EN już któryś dzień 😞

oznacz moderatorów