anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka dużej paczki | Wymiary: 87x59x52 cm Waga: 25 kg

TOMKAR-NARZEDZIA
#7 Wielbiciel

W jaki sposób najtaniej wysłać taką paczkę w ramach Allegro Smart? Na czacie dowiedziałem się, że przy takim gabarycie bez dodatkowych opłat za przekroczenie wymiarów mogę to zrobić tylko i wyłącznie za pomocą Allegro Kurier DHL, ale żeby oferować wysyłkę DHL muszę włączyć Program dostaw Allegro Delivery, a nie mogę go ograniczyć do wysyłki tylko DHL, tylko mam z automatu dodane również DPD i Orlen Paczka. Jestem otwarty również na inne rozwiązania. Wcześniej nadawałem z Apaczki i wklejałem maila śledzącego i do każdej z paczek dostałem dopłatę 99,99zł. Wysyłać nadal z Apaczki, ale wklejać na Allegro tylko link do śledzenia przesyłki? Nie zepsuje to jakości? Jaki przewoźnik może taką paczkę wziąć najtaniej? Na Apaczce najtaniej 32,58zł netto Punkt-Drzwi Pocztex.

Z góry dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@TOMKAR-NARZEDZIA 

Właśnie z tego co widzę na czacie dostałeś już od nas wsparcie i informację. Odpowiedź tu nie będzie inna niż ta, którą Tobie przekazaliśmy.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

TOMKAR-NARZEDZIA
#7 Wielbiciel

Pisać takie posty, to lepiej nic nie pisać. Więc niby jak z Allegro Delivery mam wyłączyć resztę opcji które dodają się z automatu(DPD, Orlen) i zostawić tylko DHL?

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@TOMKAR-NARZEDZIA

W Apaczce masz opcję integracji z Allegro. Przesyłki dodawaj przez import z Allegro, a nie ręcznie. Tylko upewnij się po imporcie, że masz wybraną przesyłkę Pocztex a nie Allegro Pocztex (to są dwie różne usługi). Po utworzeniu przesyłki Apaczka odeśle dane przesyłki do Allegro. 

A integrację znajdziesz tutaj https://panel.apaczka.pl/importUstawienia

Potem tu importujesz zamówienia https://panel.apaczka.pl/import (Koszyk zleceń / Importy z menu po lewej stronie). 

oznacz moderatorów

TOMKAR-NARZEDZIA
#7 Wielbiciel

Nie będę miał wielu takich zamówień. Czy wklejenie numeru przesyłki nadanej przez Apaczkę w panelu Allegro/Zamówienia spowoduje doliczenie jakichś opłat przez Allegro? Czy nie stracę na jakości sprzedaży? Czy klient otrzyma powiadomienia o przesyłce? @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@TOMKAR-NARZEDZIA

Ręczne dodanie nr przesyłki nic nie da. Allegro nie będzie widzieć tych przesyłek, co spowoduje blokadę za brak wysyłki. Aby Allegro widziało przesyłkę, musisz podać zamaskowany email klienta. A jak podasz email to Allegro naliczy ci 99,99 zł dopłaty. 

Dlatego najlepiej importować zamówienia, wtedy ryzyko jest mniejsze. A i dużo wygodniej generuje się etykiety, wszystko pobiera z Allegro. Integracja jest darmowa i działa także na kontach prywatnych. 

A i nie nadasz tego w Smart

oznacz moderatorów