anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka smart

MTM__Concept
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Dzisiaj sprzedałem towar ze smartem. Po zalogowaniu się na stronie inpost i nadaniu przesyłki, musiałem zasilić konto aby opłacić za przesyłkę. Trochę nie rozumiem dlaczego musiałem pokryć wysyłkę skoro powinna być darmowa. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

Client:44052296
#21 Demiurg#

@MTM__Concept podaj numer zamówienia/oferty. Poprawnie masz zintegrowane allegro z inpost

Pobrało całą kwotę 11,49?

Saldo na inpost musi być na plusie aby można było nadawać paczki nawet te ze smart.

oznacz moderatorów

MTM__Concept
#7 Wielbiciel#

Nr oferty  17543183643. Przebieg integracji przebiegł prawidłowo. W zakładce na stronie inpost było właśnie zamówienie z allegro. Musiałem doładować konto 11,49 i tyle mi pobrało z karty a saldo jest 0.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@MTM__Concept dałeś klik Allegro - Import Allegro ? czy w zakładce Allegro po nadaniu masz oznaczenie 0zł

Zrzut ekranu 2025-05-26 153700.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów

MTM__Concept
#7 Wielbiciel#

Dałem import Allegro 

MTM__Concept_0-1748286435607.png

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@MTM__Concept  a kupujący miał smart🤔

oznacz moderatorów

MTM__Concept
#7 Wielbiciel#

Produkt kosztował 49 zł i tyle zostało mi przelane.

MTM__Concept_0-1748289675075.png

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@MTM__Concept  no to trochę dziwne, może moderatorzy coś wymyślą

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@MTM__Concept  Czyli coś nieprawidłowo.  Po zintegrowaniu konta InPost  z kontem Allegro nie otwierasz już Menadżera Inpost a paczkę  nadajesz (etykietę drukujesz) ze strony Allegro.

Allegro rozlicza się z InPost'em a tobie Allegro potrąca po wszystkim około 4,50 zł za współudział w smarcie.

Skoro już wysłałeś to niestety strata, na drugi raz przygotuj się poczytaj najpierw poradniki.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Ale jeśli paczke masz w jeszcze domu to możesz najpierw wyjasnić  sprawę etykiety z Allegro, jesli dostaniesz etykietę Allegro to możesz anulować etykietę Inpost.

W InPost anulowanie jest  trochę powolne, najpierw na stronie Menadżera zgłaszasz niewykorzystaną etykietę, oni to rozpatrują przez 30 dni i dają ci zwrot kasy na konto Menadżera.  A żeby zwrócić pieniądze na konto bankowe trzeba ponownie zgłaszać i znowu 30 dni rozpatrywania.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@br.  napisał(a):

@MTM__Concept  Czyli coś nieprawidłowo.  Po zintegrowaniu konta InPost  z kontem Allegro nie otwierasz już Menadżera Inpost a paczkę  nadajesz (etykietę drukujesz) ze strony Allegro.

Allegro rozlicza się z InPost'em a tobie Allegro potrąca po wszystkim około 4,50 zł za współudział w smarcie.

Skoro już wysłałeś to niestety strata, na drugi raz przygotuj się poczytaj najpierw poradniki.

Można nadawać przez MP bez problemu, samo przejście i nadawanie z Allegro nie działa bo trzeba wprowadzić token żeby nadawać przez WzA 😞

Żadna strata, poprawnie ściągnęło paczkę jako bez smarta mam wrażenie że ta paczka poprostu była bez smarta lub autor dał 0 zł wysyłka 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#
oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry @MTM__Concept ,

przepraszamy za niedogodności. Uprzejmie proszę o podjęcie kontaktu mailowego z nami na adres pomoc@inpost.pl W mailu, po opisaniu sprawy, bardzo proszę o podanie danych przypisanych do etykiety: numery telefonów Nadawcy i Obiorcy, adres mailowy Nadawcy oraz nazwę maszyny do której kierowana jest paczka. Po otrzymaniu danych, podejmiemy się analizy sytuacji.

oznacz moderatorów