Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od 4 stycznia koszt przesyłki metodą Allegro Paczkomaty InPost w ramach Allegro Smart! podzielimy między nas i Ciebie. Będziemy ponosić większą część tego kosztu, a do Twojego rachunku za usługi Allegro doliczymy opłatę:
Uwaga: aktualnie na liście metod dostawy Allegro Smart! mamy:
Brawo allegro! Najpierw wymuszanie niskiej ceny dostaw, potem objęcie prowizją kosztu wysyłki, teraz to. Mam nadzieję, że UOKiK wreszcie dobierze wam się tyłków za to 🙂
niestety dla niektórych to jest niemożliwe do zrealizowania, jedni mają towar na stanie inni go produkują a wszystkich wrzuca się do 1 worka, do tego przez wasze sugestie że wysyłka zazwyczaj w ciągu 24 godzin , jak mam większe zamówienie i wysyłam zgodnie z terminem który zadeklarowałem dostaję po tyłku, kupujący obniżają oceny i potrafia po 24 godzinach założyć dyskusję że nie otrzymali towaru (już nie wspomnę o tym w jaki sposób 40% ludzi zwraca towar, przychodzi tak pognieciony że trzeba namoczyć by móc wyprasować, niestety nie wygląda już wtedy jak 100% nowy)
@nat_not Wasze zmiany "na lepsze" i tłumaczenie się z podwyżek zawsze wyglądają tak samo: "Co prawda zdrożał chleb i mięso, ale staniały lokomotywy!".
Brawo.
YHY TA xD
a to, że InPost ma ciągle problemy z systemem, gubią/mylą paczki, dostawa w weekend do paczkomatu xD, to już nie będzie miało wpływu na 95% dostaw w terminie, nie?
@monte1133 jak nie będzie miało wpływu, klient zamówi w sobotę i w auto i lecisz do jego paczkomatu co by w niedzielę miał paczkę
dzień zakupu
|
dzień pierwszej próby doręczenia kwalifikujący Twoje zamówienie do bonusu
|
---|---|
poniedziałek
|
poniedziałek lub wtorek
|
wtorek
|
wtorek lub środa
|
środa
|
środa lub czwartek
|
czwartek
|
czwartek lub piątek
|
piątek
|
piątek lub sobota
|
sobota
|
sobota lub niedziela
|
niedziela
|
niedziela lub poniedziałek
|
Osobiście mu nawet zawiozę do mieszkania. Na drugi koniec Polski.
"klient zamówi w sobotę i w auto i lecisz do jego paczkomatu co by w niedzielę miał paczkę"
nie zapomnijcie tylko zapłacić prowizji od zużytego paliwa 😂
@nat_not Co mi po bonusie na którego nie mam szans otrzymać oferty sprzedażowe kończą się wieczorem co uniemożliwia wysyłkę tego samego dnia tylko na następny a potem jeszcze dostawca potrzebuje co najmniej 24 h na dostawę ,podobnie jest z przywilejem otrzymywania monet w bonusach za wystawianie aukcji ,co z tego skoro nie wystawiam na kup teraz tylko w licytacjach i nic z tego nie mam .Zróbcie coś dla sprzedawców a nie tylko dla siebie.
@nat_not Oczywiście, tylko te parametry są NIEREALNE.
Wasza tabelka jest tak skonstruowana, by zamówienia weekendowe nie wliczały się większości sprzedawców. To nie jest tajemnicą, że w weekendy jest zwyżka zamówień, które są realizowane od poniedziałku.
No trudno, klienci zapłacą więcej, a my jeszcze przyspieszamy z integracją na innych marketplace 🙂
@myslenie-szkodzi Jak w starym dowcipie o LOT : Promocja bilet dookoła świata za 1PLN. Proste do spełnienia warunki, aby skorzystać : Trzeba mieć ukończone 90 lat i przyjść po odbiór z ojcem i dziadkiem🤣
@myslenie-szkodzi klienci nie zapłacą więcej. Zakupy na Allegro nie są żadnym przywilejem, żeby się przy nich upierać Po podniesieniu cen przez sprzedających, taniej wyjdą zakupy w sklepach internetowych, nawet z płatną przesyłką.
@konto zamknięte mnie ta podwyżka wkurza dlatego, że to jest kolejne skomplikowanie cennika.
Już teraz prowizje są tak skonstruowane, że możemy tylko szacować koszty - bo nie przewidzisz, czy klienci kupią i zamówią z dostawą smart, a może kurierem, a może... Przy jednakowej cenie produktu i nawet identycznym koszcie dostawy możemy mieć bardzo różne koszty transakcji.
Ja tam wolę jasne sytuacje, dlatego teraz skupiamy się na rozwoju własnego sklepu i wystawianiu się na innych marketplace. Z głównego źródła zamówień allegro ma być działalnością poboczną.
"Ja tam wolę jasne sytuacje, dlatego teraz skupiamy się na rozwoju własnego sklepu i wystawianiu się na innych marketplace. Z głównego źródła zamówień allegro ma być działalnością poboczną"
robię dokładnie to samo, jestem w o tyle dobrej sytuacji, że handel nie jest dla mnie jedynym źródłem dochodu, ale prace nad sklepem przyspieszyłam 🙂
Jakie inne miejsca typu marketplace są godne uwagi w tym wypadku?
@konto zamknięte allegro to stan umysłu, przerabiałem to były ulotki, rabaty a i tak kupują ciągle na allegro, więc podwyżka i wzrost sprzedaży 🙂 mają tu ochronę co by nie było kupujący zawsze ma racje 😄
@kostas11 kupujący ochronę mają wszędzie, ale Allegro wyszło przed szereg i przywłaszczyło sobie Prawo Konsumenckie sugerując, że tylko tutaj jest ochrona😁 POK był dobrą sprawą, kiedy na Allegro większość sprzedających to były osoby prywatne. Dzisiaj pieniądze z POK są rozdawane jak 500+, bo dobrze wpływają na wizerunek, ale nawet wierni kupujący w pewnym momencie nie zechcą płacić za tą ochronę.
z tym się zgadzam, odkąd jest smart ludzie świata poza allegro nie widzą
fajnie się to czyta ale realizacja jak teraz?
co z tego deklaruję dostawe następnego dnia jeżeli inpost nie odbiera przesyłek?
lub odbiera raz dziennie?+-
dla mnie takie postępowanie allegro to szczyt bezczelności
damy ci rabat jak wyślesz szybko a wiemy że tego nie zrobisz bo umowę na odbiór przesyłek uzgodniliśmy w ten sposób
że kurier odbiera przesyłki raz dziennie
Pani Natalio, czy jest Pani chętna aby pracować przez cały tydzień, nie mieć ani dnia dla rodziny i pracować także w sobotę i niedzielę? Bo właśnie to wymusza na sprzedawcy ta wasza "promocja" Szybkie Dostawy. Nie wystarczy deklaracja dostawy następnego dnia, przesyłki muszą być wysyłane codziennie, także w sobotę i niedzielę z pierwszą próbą doręczenia odpowiednio w niedzielę i poniedziałek. Inaczej parametr 95% wysyłek z dostawą następnego dnia nie będzie spełniony.
Ponadto, gdyby komuś jednak solidnie rzuciło się na mózg i postanowiłby pracować również w sobotę i niedzielę, to jeśli kupujący składa zamówienie w niedzielę - jak mam wysłać przesyłkę tak aby dotarła do poniedziałku? Mam wsiąść w samochód i osobiście zawieźć ją kupującemu? Jaki kurier inpostu odbiera przesyłki w niedzielę?
Naciu, dziś jest 17. listopada, a nie pierwszy kwietnia. Program Szybkich Dostaw jest chyba dla robotów, bo żaden człowiek tego nie wyrobi.