anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[11.09.2025] Tymczasowo wyłączyliśmy dostawę do Allegro One Box na Allegro Lokalnie

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Tymczasowo wyłączyliśmy metodę dostawy do automatów paczkowych Allegro One Box we wszystkich ogłoszeniach na Allegro Lokalnie. To znaczy, że w Twoich ogłoszeniach, w których:

• masz dostępne także inne metody dostawy – możesz wysyłać zamówienie kupującemu jedną z pozostałych metod
  • metoda dostawy Allegro One Box była jedyną dostępną – dodaliśmy funkcję Zapytaj o dostawę. Dzięki temu możesz ustalić szczegóły dostawy bezpośrednio z kupującym.

W ogłoszeniach, w których nie udostępniasz metody dostawy Allegro One Box, nic się nie zmieni.

Od 12.09 od 10:00 nadanie paczki w automacie paczkowym One Box nie będzie możliwe.

Aby kupujący mogli nadal zamawiać u Ciebie jednym kliknięciem, już teraz dodaj dodatkową metodę dostawy w Twoich ogłoszeniach. Zobacz, jak to zrobić krok po kroku.

1. Przejdź do swoich aktywnych ogłoszeń na Allegro Lokalnie. Znajdziesz je także w aplikacji mobilnej Allegro, gdy klikniesz kolejno: Moje Allegro –  Lokalnie –  Aktywne ogłoszenia.
  2. Wybierz ogłoszenie i kliknij [edytuj].
  3. W sekcji Szczegóły ogłoszenia kliknij [zmień]. Jeśli korzystasz z aplikacji mobilnej Allegro, zamiast tej sekcji wybierz sekcję Forma sprzedaży.
  4. W sekcji Dostawa z Allegro Lokalnie dodaj inną metodę dostawy, na przykład Allegro Paczkomaty InPost.
   Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
38 ODPOWIEDZI 38

Client:41210388
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, mam inny problem ale w podobnym temacie. W obydwu wystawionych na AL ogłoszeniach zaznaczyłem różne opcje dostawy (akurat bez One Box) , a klienci widzą tylko odbiór osobisty. Będę wdzięczny za instrukcje, jak to zmienić. Z pozdrowieniami, Grzegorz

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Poradź im kontrolę u okulisty 🙂

Screenshot_32.png

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

Client:91716540
#7 Wielbiciel

tu przecież widzę (umiem wejść z innego konta i sprawdzić sam). Kliknij dalej, to zobaczysz, gdzie jest problem

oznacz moderatorów

Client:91716540
#7 Wielbiciel

więc dzięki, ale to nie to jednak

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ja nadal obstaję przy okuliście 🙂  Może chcą wziąć z obu ofert. Wtedy system pewnie wysyła do Ciebie zapytanie o wybranie dostawy, to normalne... Edit foci, bo se adres na forum wrzuciłam xD

Screenshot_34.png

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

no i tak powinno być. sęk w tym, ze jedni znajomi widzą tak, jak Ty, inni tylko odbiór osobisty. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

już widzę, gdzie jest problem: gdy wybiera się jedną sztukę, wszystkie opcje dostawy działają, gdy dwie i wiecej - zostaje tylko odbiór osobisty. Jak ten błąd rozwiązać? 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A to wtedy powinno Ci wysłać zapytanie o potwierdzenie wysyłki. Ale nie wiem jak to od strony kupującego wygląda.  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:41210388 sprawdź, czy problem nadal występuje. U mnie widok wyboru opcji dostawy jest już poprawny, czyli dla wielu sztuk informacja o ustaleniu dostawy ze sprzedawcą. 

Zrzut ekranu 2025-09-12 094923.png

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

dziękuję, ale.... od kiedy trzeba ustalać ze sprzedawcą formę dostawy przy więcej niż 1 sztuce tego samego towaru? W poprzednich latach było normalnie, czyli wybierasz liczbę kilogramów i to wszystko, a nie osobne ustalenia ze sprzedającym, jak się chce kupić 2 kilka jabłek zamiast kilograma. Czy jest pani pewna, że właśnie tak ma być? czy Allegro ostrzegało, że będzie  wprowadzone takie utrudnienie?

oznacz moderatorów

stockymonety
#7 Wielbiciel

Ten sam problem. Przy próbie zakupu przez klienta  kilku przedmiotów pojawia się tylko opcja odbiór osobisty.  nie ma ustal warunki dostawy  Co z tym zrobić ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@stockymonety @Client:41210388 opcja "Poproś o warunki dostawy" jest już widoczna w Waszych ofertach. 
@Client:41210388 jeżeli jest więcej niż jedna sztuka danego przedmiotu albo więcej różnych przedmiotów, pokazujemy opcje ustalenia opcji dostawy. Kupujący może wybrać Preferowaną formę dostawy, ponieważ na Allegro Lokalnie w cenniku dostaw nie określasz maksymalnej ilości sztuk w produkcie, ta opcja powoduje, że to Ty decydujesz, czy preferowana przez kupującego forma dostawy będzie możliwa przy wybranej ilości sztuk w zamówieniu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

dzięki. A kiedy naprawicie systemowo ten błąd, by znów można było, jak kiedyś, zamawiać po kilka sztuk jednym kliknięciem, bez takich korowodów? Bo rozumiem, ze to jakaś awaria i tak to tłumaczę kupującym. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To niekoniecznie awaria. Było tu kilka wpisów sprzedajacych, którzy sprzedawali worek czegoś tam. System pozwalał np. kupić 10 worków x 20kg z jedna przesyłką do paczkomatu. Oni tu nie mają takich ustawień jak na głównym i raczej nigdy tego nie bedzie. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Ale chwila. "Niekoniecznie awaria". To awaria czy nie awaria? 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jeśli znikło w wyniku błędu to awaria. Jeśli wyłączyli to celowo to wtedy to nie jest awaria. Nie mam pojecia czy to było celowo czy nie. Wiem, że były tu również wpisy osób niezadowolonych z tej opcji własnie przy zakupach wielu sztuk...

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Aaaa, myślałem, że wiesz takie rzeczy. Pierwszy raz byłem wczoraj na tym forum, wcześniej co roku wszystko działało, wiec nigdy nie było powodu zaglądać. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika ,, Najtrudniejszy pierwszy krok ,, a.. teraz pomalutku bez nerw wyłączcie na allegro .

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dziewczyny, a co Allegrowicze muszą zrobić, żeby też taki prezent na głównym dostać...? Aż dziw, bo to nawet nie Mikołaja... Zapomnieliśmy o jakiejś rocznicy?

oznacz moderatorów