Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tymczasowo wyłączyliśmy metodę dostawy do automatów paczkowych Allegro One Box we wszystkich ogłoszeniach na Allegro Lokalnie. To znaczy, że w Twoich ogłoszeniach, w których:
W ogłoszeniach, w których nie udostępniasz metody dostawy Allegro One Box, nic się nie zmieni.
Od 12.09 od 10:00 nadanie paczki w automacie paczkowym One Box nie będzie możliwe.
Aby kupujący mogli nadal zamawiać u Ciebie jednym kliknięciem, już teraz dodaj dodatkową metodę dostawy w Twoich ogłoszeniach. Zobacz, jak to zrobić krok po kroku.
Dzień dobry, mam inny problem ale w podobnym temacie. W obydwu wystawionych na AL ogłoszeniach zaznaczyłem różne opcje dostawy (akurat bez One Box) , a klienci widzą tylko odbiór osobisty. Będę wdzięczny za instrukcje, jak to zmienić. Z pozdrowieniami, Grzegorz
Poradź im kontrolę u okulisty 🙂
tu przecież widzę (umiem wejść z innego konta i sprawdzić sam). Kliknij dalej, to zobaczysz, gdzie jest problem
więc dzięki, ale to nie to jednak
Ja nadal obstaję przy okuliście 🙂 Może chcą wziąć z obu ofert. Wtedy system pewnie wysyła do Ciebie zapytanie o wybranie dostawy, to normalne... Edit foci, bo se adres na forum wrzuciłam xD
no i tak powinno być. sęk w tym, ze jedni znajomi widzą tak, jak Ty, inni tylko odbiór osobisty.
już widzę, gdzie jest problem: gdy wybiera się jedną sztukę, wszystkie opcje dostawy działają, gdy dwie i wiecej - zostaje tylko odbiór osobisty. Jak ten błąd rozwiązać?
A to wtedy powinno Ci wysłać zapytanie o potwierdzenie wysyłki. Ale nie wiem jak to od strony kupującego wygląda. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:41210388 sprawdź, czy problem nadal występuje. U mnie widok wyboru opcji dostawy jest już poprawny, czyli dla wielu sztuk informacja o ustaleniu dostawy ze sprzedawcą.
dziękuję, ale.... od kiedy trzeba ustalać ze sprzedawcą formę dostawy przy więcej niż 1 sztuce tego samego towaru? W poprzednich latach było normalnie, czyli wybierasz liczbę kilogramów i to wszystko, a nie osobne ustalenia ze sprzedającym, jak się chce kupić 2 kilka jabłek zamiast kilograma. Czy jest pani pewna, że właśnie tak ma być? czy Allegro ostrzegało, że będzie wprowadzone takie utrudnienie?
Ten sam problem. Przy próbie zakupu przez klienta kilku przedmiotów pojawia się tylko opcja odbiór osobisty. nie ma ustal warunki dostawy Co z tym zrobić ?
@stockymonety @Client:41210388 opcja "Poproś o warunki dostawy" jest już widoczna w Waszych ofertach.
@Client:41210388 jeżeli jest więcej niż jedna sztuka danego przedmiotu albo więcej różnych przedmiotów, pokazujemy opcje ustalenia opcji dostawy. Kupujący może wybrać Preferowaną formę dostawy, ponieważ na Allegro Lokalnie w cenniku dostaw nie określasz maksymalnej ilości sztuk w produkcie, ta opcja powoduje, że to Ty decydujesz, czy preferowana przez kupującego forma dostawy będzie możliwa przy wybranej ilości sztuk w zamówieniu.
dzięki. A kiedy naprawicie systemowo ten błąd, by znów można było, jak kiedyś, zamawiać po kilka sztuk jednym kliknięciem, bez takich korowodów? Bo rozumiem, ze to jakaś awaria i tak to tłumaczę kupującym.
To niekoniecznie awaria. Było tu kilka wpisów sprzedajacych, którzy sprzedawali worek czegoś tam. System pozwalał np. kupić 10 worków x 20kg z jedna przesyłką do paczkomatu. Oni tu nie mają takich ustawień jak na głównym i raczej nigdy tego nie bedzie.
Ale chwila. "Niekoniecznie awaria". To awaria czy nie awaria?
Jeśli znikło w wyniku błędu to awaria. Jeśli wyłączyli to celowo to wtedy to nie jest awaria. Nie mam pojecia czy to było celowo czy nie. Wiem, że były tu również wpisy osób niezadowolonych z tej opcji własnie przy zakupach wielu sztuk...
Aaaa, myślałem, że wiesz takie rzeczy. Pierwszy raz byłem wczoraj na tym forum, wcześniej co roku wszystko działało, wiec nigdy nie było powodu zaglądać.
@la_nika ,, Najtrudniejszy pierwszy krok ,, a.. teraz pomalutku bez nerw wyłączcie na allegro .
Dziewczyny, a co Allegrowicze muszą zrobić, żeby też taki prezent na głównym dostać...? Aż dziw, bo to nawet nie Mikołaja... Zapomnieliśmy o jakiejś rocznicy?