Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć.
Mam problem i pytanie, gdzie się zgłosić z reklamacją.
Otóż sytuacja ma się następująco:
Zakupiony towar uległ zniszczeniu. Gdy tylko pieniądze pojawiły się na moim koncie (przez PayU)- zwróciłam je Kupującemu. Wysłałam mu potwierdzenie. Wyglądało na to, że kasa została pobrana z konta i wysłana.
Po jakimś czasie Kupujący się odezwał, że kasy nadal nie ma u siebie. Na moim koncie też ich nie było. Weszłam na stronę aukcji a tam info, że Kupujący czeka na wysyłkę towaru. Anulowałam to i zrobiłam Zwrot.
Dzisiaj kasa dotarła do Kupującego ale...pieniądze zostały pobrane z mojego konta...
Czyli Allegro dwa razy pobrało ode mnie tą samą kwotę. Przy czym jeden przelew "się zgubił".
Gdzie i jak to zgłosić?
Pierwszy raz sprzedawałam i taki problem. Help me.
Tutaj możliwe, że moderacja pomoże - podaj numer zamówienia albo https://allegro.pl/pomoc/kontakt
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Lacrimosi_40 Zweryfikuj dokładnie w historii operacji , prawdopodobnie pierwszy zwrot nie przeszedł i został anulowany , drugi poszedł .
Cześć @Lacrimosi_40, poprosiłem naszego konsultanta o sprawdzenie problemu i odpowiedź mailową w Twoim zgłoszeniu z dziś o numerze 53233594.