Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry, dzisiaj w okolicach północy chciałam wygenerować etykietę wysyłkową Inpost dla zamówienia, które do mnie wpłynęło na Allegro Lokalnie. Wybrałam rozmiar paczki, uzupełniłam dane, wszystko tak jak zawsze - gdy etykieta i numer przesyłki miały się już utworzyć, wyskoczył błąd w stylu "błąd generowania etykiety". Chciałam zacząć od nowa, ale w tej samej sekundzie dostałam maila z Inpostu z wygenerowaną etykietą i numerem przesyłki na dane kupującego. Wszystko spoko, ale mam wrażenie, że z poziomu mojego profilu na Allegro Lokalnie wszystko wygląda tak, jakbym tej etykiety i numeru przesyłki nigdy nie wygenerowała - dalej mam opcję wyboru rozmiaru paczki itd. Nie wiem co mam zrobić, bo etykietę wysyłkową już przecież mam, ale boję się wysłać paczki, boję się, że z jakiegoś powodu etykieta nie powiązała się z transakcją i Allegro Lokalnie nie będzie widzieć, że paczkę wysłałam. Co zrobić w takim przypadku?
@Z-uza napisz do kupującego przez czat i podaj numer listu
@Z-uza Podaj numer zamówienia. Sprawdzę czy etykieta się wygenerowała.
Nr płatności: 208e4bc9-c4e2-48e3-a7c2-722785507d2e
@Z-uza Nie wyszukuje tego zamówienia, ale czy chodzi o zakup z dnia 28 Paź 2025 23:30? Etykieta nie została wygenerowana- wystąpił błąd.
Weryfikuję Twoją sprawę.
Tak, chodzi o to zamówienie. No właśnie ten błąd mi wyskoczył, ale normalnie dostałam etykietę na maila, widzę też przesyłkę w swojej apce Inpost
@Z-uza Okej 🙂 Etykieta została usunięta. Możesz wygenerować nową.
@N_Nitka28 Okej, dziękuję. Tylko że w swojej aplikacji Inpost nadal widzę paczkę do nadania z danymi zamawiającego, z numerem przesyłki, kodem nadania itd. To rozumiem, że będę to miała zduplikowane?
@Z-uza taki plus, że jak to paczka poza smart to nie policzyli by Ci za wysyłkę ale teraz już wiedżą