Allegro lokalnie problem ktoś kupuje nie płaci a mi spada aukcja. Brak obrony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, jako osoba prywatna chce sprzedać jakąś część kluczy do gry którą mam i chce to robić na allegro lokalnie.
Problem w tym że tam sie dzieją zarty, 1 kupującego już zablokowali lecz dzieje sie to notorycznie i nie mogę sprzedawać, jaja totalne a allegro nic nie umie zrobić.
Ktoś po prostu wchodzi z multikonta, kupuje wszystkie sztuki nie płacąc, mi aukcja spada bo niby wszystko sprzedałem i tak w kółko, wystawiam aukcje znowu PŁACĘ ZA TO i znowu to samo. To jest absurd że takie rzeczy są dozwolone mam związne ręce co mogę zrobić? Zgłaszanie w kolko nowych kont, oni to powiążą?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Zgłaszanie koniecznie, a że to działania "celowe" to w większości tu opisanych to często konkurencja, są oczywiście i tacy co sobie robią "jaja".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No tak ale co ja mam zrobić jak dzieje sie to notorycznie? Nie moge sprzedawać ktoś kupuje i nie płaci zdejmując mi aukcje .. moge na allegro ograniczyć zakup komuś?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@KakaPlaying Przykro mi, ale na Allegro Lokalnie nie możesz ograniczyć nikomu zakupu w Twoich ogłoszeniach. Jeśli ta sama osoba robi to notorycznie, napisz o tym tutaj, a ja skieruję konto do weryfikacji.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Allegro Lokalnie od początku swojego istnienia jest bublem, pozbawionym podstawowych cech dobrego miejsca do kupowania/sprzedawania, takich jak: bezpieczeństwo, wygoda, funkcjonalność. I nie zapowiada się, by ten stan się zmienił.