Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Wczoraj sprzedałem na AL telefon z płatnością za pobraniem. Niestety po otrzymaniu danych kupującego okazało się że jest tam tylko Imię i nazwisko i adres... Natomiast numeru telefonu i maila brak (jest to niezbędne przy nadaniu przesyłki). Dodam że kupujący nie odpowiedział na wiadomość o podanie tych danych.
Zastanawiam się też, dlaczego Allegro nie wymaga tych danych🤔?
@pilkosz owszem. Wymagamy podawania tych danych podczas rejestracji konta. Czy możesz mi podać login tego kupującego? Zweryfikuję to konto i dam znać, jak dalej postępować.
Nawet jeśli @ayo80 poda ci ten adres to rozsądniej bedzie nie wysyłać. To kupujący powinien ci podać dane do wysyłki i prawdopodobnie zrobił wszystko świadomie.
Paula,
Po Twojej odpowiedzi sprawdziłem jeszcze raz i tak:
W panelu AL jest tylko imię ,nazwisko i adres,
Wyszukałem maila o sprzedaży i na samym dole udało mi się znaleźć telefon i maila.
Pytanie dlaczego nie jest to widoczne w danych sprzedającego na AL?
Ja nie patrzę po mailach, tylko wysyłkę robię z panelu AL. Wg mnie powinny być tam wszystkie dane.
@pilkosz no właśnie to trzeba sprawdzić, czy to nie jest jakieś fake konto. Podrzucisz ten login?
Iwonamyc
@pilkosz To konto działa od kilkunastu lat. Nie jest zablokowane.
Właścicielka odezwała się dziś i podała kontakt, można zamknąć
Nie przejmuj się, i nigdzie nie dopytuj sie o adres, dzięki temu nie wyślesz i nie będziesz stratny za przesyłkę tam i z powrotem.
Nie udostępniaj więcej pobrania będzie mniej problemów.
Przesyłka za pobraniem dodała się automatycznie, bo dałem opcję wystaw podobne, gdzie kupujący prosił o taką.
To jest tak jak z przesyłką One box która się zaznacza z automatu (mimo że do najbliższego punktu mam 70km 🙄)
Z tego zakupu mogą wyniknąć problemy.
No co zrobisz...
Puki nie ogarnę do końca własnego sklepu, muszę bazować na AL.
Skończę sklep, to Allegro adieu 😊