Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry!
Sprzedałem przedmiot i kupujący wybrał opcję Allegro One Box. Według tej strony: https://allegro.pl/kampania/one/kurier/godziny-graniczne i wpisanego mojego kodu pocztowego (26-600) mam możliwość nadania - otrzymuję komunikat: "One działa w Twojej okolicy. Podany kod pocztowy jest przez nas obsługiwany. Twoje przesyłki obsłuży DPD i UPS.". Tymczasem, kiedy próbuję nadać przesyłkę, to najbliższy punkt jest ok. 50 kilometrów ode mnie - mieszkam w Radomiu, punkty pokazują mi się w Skarżysku Kamiennej. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sytuacji.
Dziękuję i pozdrawiam, Daniel.
@dely Na mapie pokazuje Ci dostępne punkty One, a przesyłki One na Lokalnie można nadać jedynie w automatach One Box.
@w_kiwi A skąd mogłem to wiedzieć? Nigdzie na stronie nie ma tego napisanego:
W takim razie co mogę zrobić, żeby wysłać paczkę?
1. Czy można zmienić opcję wysyłki na nadanie w Allegro One Punkt? Takie mam faktycznie w okolicy
2. Jeśli nie, to czy można zmienić, po uzgodnieniu ze sprzedającym, opcję wysyłki na Paczkomat InPost? Jeszcze nie wygenerowałem naklejki.
Dziękuję za pomoc!
Proszę zacytować z podanego przez Ciebie artykułu, gdzie jest napisane, że "Na Lokalnie jest wyłącznie metoda One Box". Według mnie, nigdzie czegoś takiego nie ma napisanego. Dla logicznie rozumującego czytelnika, to pisanie na stronie, na której sprawdza się dostępność usług "Allegro One", że są dostępne zarówno Box, jak i Punkt oznacza, że są one dostępne. Cytaty ze strony https://allegro.pl/kampania/one/kurier/godziny-graniczne
"Podany kod pocztowy jest przez nas obsługiwany. Twoje przesyłki obsłuży DPD i UPS."
"Dostępne metody dostawy Allegro One (Punkt, Box) – obsługiwana przez DPD i UPS:"
Screen z tego zapytania jest w poprzedniej wiadomości, jeśli ktoś ma wątpliwości, to proszę o wpisanie mojego kodu pocztowego: 26-610.
Jeśli to nie jest wprowadzanie klienta w błąd, to ja nie wiem co nim jest. Uczytelnijcie to, proszę - piszę w imieniu kolejnych, którzy będą mieli ten sam problem. Na wszelki wypadek oznaczam pozostałych moderatorów niżej.
Pozdrawiam, Daniel.
CC: @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_