Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
Taki trójkąt >normalne. obrazka my nie widzimy, opisz problem.
@rafnet11 nie, to nie jest normalne dobrze, że zachowałeś ostrożność.
Na Allegro nie musisz potwierdzać żadnego zamówienia.
Witam, dostałem takiego SMS-a niby z ALLEGRO: "Potwierdzenie sprzedaży przedmiotu: https://iejf.homes/srt/?p7m8-PL " Dzisiaj zamieściłem na Allegro lokalnym przedmiot do sprzedaży. Po godzinie przyszedł SMS. Proszę o pomoc czy to jest fałszywy link?
Pozdrawiam
@ADALBERTUS01 To jest próba wyłudzenia Twoich danych.
Nic nie klikaj.
dostalam wiadomość, ze przedmiot sprzedany, Allegro takie linki wysyła ? Czy potwierdzona sprzedaż jest w momencie wysłania wiadomości na e-mail ?
@ImtheGienia To jest próba wyłudzenia Twoich danych. Nic nie trzeba potwierdzać więc nic nie klikaj i nic nie podawaj.
Wszystko czego potrzebujesz aby bezpiecznie przeprowadzić transakcję znajdziesz w zakładce sprzedane.
Wiadomości z linkami to próba wyłudzenia. Jak się sprzeda to kasę masz w zakładce rozliczenia Moje rozliczenia (allegrolokalnie.pl)Na wszystkich portalach ostatnio od groma naciągaczy.... Jak nie ma kasy w tej zakładce to nie wysyłasz. Sprawdź też czy masz konto do wypłat aktywowane, bo to trochę trwa.
Oooooszustwoooo!!!!😂
Dobry wieczór
Wczoraj zostałam ofiarą oszustwa.
Oszuści wysłali do mnie SMS z linkiem z numeru allegro z którego wcześniej otrzymywałam już powiadomienia, więc nie wzbudziło to moich podejrzeń.
https://allegrolokalniie.2562633.xyz/amiqhmsr/JbquUN
Niestety po zalogowaniu się na konto celem otrzymania zapłaty natychmiast zaczęly znikać pieniądze z mojego konta
😞
Najgorsze że SMS był z allegro..
No cóż
Oczywiscie zgłosiłam sprawę na policji ale szanse na odzyskanie moich pieniędzy są marne.
Trzeba być czujnym,uważajcie!
Tak to jest jak sie nie czyta nawet linku lokalniie z oewnoscia to byl link z allegro z bykiem w srodku
No niestety, nie zwróciłam na to uwagi.
Ile poszło?
Ale to był numer czy tylko nazwa Allegro?
Treść SMS
Twój przedmiot znalazł nabywcę.
Aby otrzymać etykietę oraz wpłatę i tu był link.
Wiadomość przyszła z numeru allegro z którego miałam już inne wcześniej wysłane powiadomienia.
Nie przyszła z numeru allegro tylko z numeru maskowanego. Te przekręty robią na wszystkich portalach. Nigdy nie klikasz żadnych linków. Trza się pilnować. Ja ostatnio odmówiłam weryfikacji tożsamości babeczce z mojego banku, bo sobie życzyła potwierdzenia przez apkę mojej tożsamości, gdzie to ona do mnie dzwoniła. I naprawdę byłam pewna że była z banku ale strzeżonego.... A tu masz co w weekend trafiłam, więc może jakaś szansa jest.
Przełomowy wyrok0 taka ciekawostka - Społeczność Allegro - 607817
@wegnerek To co Ty masz za bank, jak znikają pieniądze zaraz po zalogowaniu > bez żadnych potwierdzeń?
U mnie banki żądają potwierdzenia przez kod z sms-a, albo w aplikacji bankowej > czasem jeszcze kodem 3D-Secure. Jeden z banków żąda potwierdzenia, że ja to ja jeszcze przed wpuszczeniem mnie na konto.
Zmień ten bank jak najszybciej > to nawet jak klikniesz w lewy link i się zalogujesz to na tym się skończy > bez potwierdzenia przelewu nic się nie stanie.
Uwaga, dokładnie z numeru Allegro dostałam wczoraj wiadomośc, że sprzedałam przedmiot i mogę pobrać etykietę oraz link https://delivery.hantslife.com/s/077k to próba wyłudzenia danych uwaga!
Nie wklejaj tych linków, bo jeszcze jakiś ciekawski kliknie.
To tzw maskowanie numeru. I nie jest problemem tylko allegro. Robią tak na wszystkich platformach handlowych. W weekend wklejałam tu nawet wyrok sądowy po takim oszustwie na O..
Użytkownik alllberrt45a chce wyłudzić dane bankowe. Twierdzi, że kupił przedmiot i wysyła maila z próbą wyludnienia. Proszę o zablokowanie użytkownika.