Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
@smilus nie, nie jest to wiadomość od nas. Jeśli ktoś w wiadomości na czacie Allegro Lokalnie prosi o Twój e-mail to bardzo proszę zgłoś nam taką osobę i nie podawaj swoich danych.
Aby zakup został sfinalizowany e-mail nie jest potrzebny i niczego nie trzeba potwierdzać.
Rozumiem, że pochodzi to z wiadomości od Uzi1989, którego konto jest już zablokowane?
Wyłudzenie maila i sprzedaży.
Hallo ,hallo czy jeszcze czuwa jakaś opaczność i jest szansa na pomoc @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:36642005, dzięki za zgłoszenie. Tutaj ktoś włamał się na konto. Zabezpieczyliśmy je. 🙂
Wczoraj na e-mail dostałam taką wiadomość:
Cześć Marlena, |
Kupujący [edycja] (emes2007) rozpoczął zakup z płatnością z góry. Po otrzymaniu wpłaty przekażemy Ci szczegóły wybranej przez niego dostawy. |
@marlenka721 dobrze, że zachowałaś ostrożność, nie klikaj proszę w ten link. Aby sfinalizować transakcję na Allegro Lokalnie nie trzeba potwierdzać płatności. Konto osoby, która próbowała wyłudzić od Ciebie informację zostało już zabezpieczone, ponieważ doszło na nim do włamania.
Proszę o zablokowanie klienta; emes2007, próba wyłudzenia, niestety skuteczna.
@marian_ck dziękuję za Twoje zgłoszenie! Na tym koncie doszło do włamania, zostało już przez nas zabezpieczone. Samo podanie e-maila nie niesie jeszcze konsekwencji, ale jeśli kliknąłeś w przesłany link, przeskanuj proszę swoje urządzenia programem antywirusowym i dla bezpieczeństwa zmień proszę hasła.
Dostałam dzisiaj wiadomość przez Allegro
@jodamm nie jest to wiadomość od nas. Proszę nie klikaj w link i prześlij proszę tą wiadomość za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl.
Czy możesz podać login osoby, która napisała do Ciebie z prośbą o podanie e-maila?
Nikt nie prosił mnie o mail, dostałam coś takiego
@jodamm dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowalismy to konto.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dostaje wiadomość z potwierdzeniem płatności za przedmiot w formie zdjecia. Na mailu także mam taką informacje łudząco podobną do maila od allegro
Użytkownik: Tobiasz353
@AgnieszkaW666 Zablkowaliśmy to konto. Dziękuję za sygnał.
Dużo do myślenia daje brak wielu polskich znaków w tej wiadomości.
Wystawiłem przedmiot i kupujący powiedział że kupuje i dostawom SMS od allegro z linkiem do płatności. Ale w aplikacji nie mam żadnej wiadomość.
Podaje nazwę użytkownika
Damian (Client:50798744)