Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Ostatnio się tu roi od takich prób wyłudzenia ,dużo tematów już tu na forum było .Ostrożność wskazana choć podanie samego meila nie powinno zaszkodzić ale odpowiedź na coś przysłane na niego już tak.
Dobrze, że nie podałaś, bo to próba oszustwa.
https://niebezpiecznik.pl/post/uwaga-na-oszustow-na-allegro-lokalnie/
@STEFANIKS, konto zostało już zablokowane. 🙂
Witam, mam problem dotyczący tego tematu napisały do mnie dwie osoby z czego jednej niestety zdążyłam podać maila zaraz zrzuty ekranu
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Otrzymałam taką wiadomość na Allegro Lokalnie. Prośba ze strony www.allegro.pl o podanie kupującemu emaila sprzedawcy. Jednak moderatorzy odradzają podawania emaila? Czy jest to błąd Allegro Lokalnie i musi być poprawiony? Jak to obejść?
@RozmarDesign Jest to próba wyłudzenia danych (Twojego adresu mejlowego). Zablokowaliśmy to konto, dzięki za zgłoszenie.
Witam,
Dziś ja także dostałam wiadomość z prośbą o podanie swojego adresu e-mail celem złożenia oferty na mojej aukcji w Allegro Lokalnie. Tym razem Client: 103275115
@visniaa, to konto jest już zablokowane, dzięki za czujność!
Dzisiaj kolejny raz- jakaś plaga. Tym razem Client:103308144
@visniaa dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Podawanie maila może się łączyć z próba oszustwa, nie podawaj ale jak już podałeś nie klikaj w żaden link który przyjdzie, możesz stracić kasę.
@craybag, to konto już zablokowaliśmy. Dzięki za wiadomość. 🙂
Kolejny taki:
U mnie dwie takie prośby od kupującego
aci1234
areckii007
niestety zanim poczytałam o co chodzi wysłałam mój adres i co teraz ?
@13-anna Teraz nic specjalnego. Po prosu po otrzymaniu od kupującego jakichkolwiek wiadomości na maila, niczego nie klikaj i niczego nie potwierdzaj, wtedy nie stracisz pieniędzy. To zazwyczaj próby wyłudzenia danych do konta bankowego sprzedających. Kupujący aby kupić i zapłacić, nic od Ciebie nie potrzebuje.
Wysłałeś, trudno ale nie klikaj w żaden link jaki przyjdzie w mailu.😁
@13-anna Wysłałeś, trudno, ale nie klikaj w żaden link jaki przyjdzie w mailu.
@13-anna dziekuję za Twoje zgłoszenie! Tak jak pisali @xyz96 i @LEW433 samo podanie adresu e-mail nie wiąże się jeszcze z konsekwencjami, ale nie wchodź proszę w żadne linki jakie ta osoba prześle na Twój adres e-mail.
Oba wskazane przez Ciebie konta już zablokowaliśmy i zabezpieczyliśmy.