Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@mari19732 Nie podawaj go proszę, ani nie klikaj w żadne linki, jeśli je dostaniesz.
@mari19732 Numer klienta też może być 🙂 Niestety nie dołączyłaś tutaj załącznika, ale ten numer nam wystarczy.
Już parę razy chciałam wysłać screen i nie wiem dlaczego nie mogę go wysłać.
Napiszę treść słowo w słowo
"Witam
Aby dokonać zakupu za pomocą 'Kupic Terraz', należy podać adres el'mail' sprzedawcy.
Możesz podać el'mail'? ? Chcę złóżyć zamówienie
Tak to wygląda
Client:110077510
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Dzień dobry, do mnie ostatnio 3 wiadomości przeszły. Pozdrawiam
@atb87, dwa z tych kont zablokowaliśmy, a na jedno ktoś się włamał, więc je zabezpieczyliśmy. 🙂
Ja wczoraj dostałem podobna wiadomość od
@Bandzia16 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczylismy to konto.
Client:45572843tutaj tak samo - prośba o maila
@XxxXOlusSskaXxxX dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
@krakowiakm dziękuję za Twoje zgłoszenie! Na tym koncie doszło do włamania, zabezpieczyliśmy je.
U mnie też KasiaMiza03 i kilku innych
@belqua dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Czesc, tez napisała do mnie dzisiaj osoba zainteresowana zakupem i poprosila o adres mailowy. Adres mailowy niestety zdazylam podac, ale w linka w wysłanym potem do mnie mailu nie klikalam. Ponizej zamieszczam screeny. Prosba o potwierdzenie czy tak wyslany mail jest faktycznie oszustwem i nie pochodzi od Allegro. Nazwy uzytkownika nie mam, ale mam numer telefonu ponieważ osoba wyslala do mnie wiadomość na WhatsApp.
@abiernat23 Tak, właśnie tak wygląda próba wyłudzenia danych. Nigdy nie musisz potwierdzać zamówienia podać mail kupującemu. Zrzut ekranu, gdzie konieczne jest wpisanie maila jest fałszywy. Prześlij proszę mail, który otrzymałaś na adres phishing@allegro.pl - skorzystaj z opcji "przekaż dalej".
Ale jak skutecznie zablokowac działania takiej osobe, ktora probuje dokonac oszustwa? Nie mam jej loginu z Allegro, a jedynie numer telefonu z jakiego pisze wiadomości na WhatsApp. Ciagle nagabuje mnie bezczelnie o klikanie w tą fikcyjną wiadomość mailową podszywającą się pod Allegro. Ma Pani możliwość identyfikacji loginu tej osoby na bazie jego numeru telefonu? Oraz czy Allegro zglasza takie sprawy na Policje czy mam to zgłosić we własnym zakresie?
@abiernat23 Niestety wyłudzacze nie zamieszczają tych numerów na swoich kontach. Możesz zablokować ten kontakt na WhatsApp, możesz też zgłosić to na policję