Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Prośba o podanie numeru telefonu nie musi być próbą oszustwa ,może klient chce się nieco potargować lub ustalić formę dostawy . Kiedyś numer telefonu sprzedawcy był zawsze widoczny dla klienta teraz allegro je chowa z obawy aby handel nie odbywał się poza portalem i by prowizje wpływały na ich konto . Oszuści zwykle jak chcą wyłudzić dane to wymuszają adres meilowy i dane do logowania do banku .
@Aya3 Dziękuję za zgłoszenie, to konto jest już zablokowane w naszym systemie.
Przed chwila otrzymałem prośbę o maila ale nie chcą mi się załączyć screeny. Konta: 106788795 i 106788655
@kablownia_poznan Dziękuję, już działamy.
Dzień Dobry,
dodałem nowe ogłoszenie i po kilku minutach mi przyszło coś takiego. Gdyby ta wiadomość nie przyszła tak prędko, to może i bym podał mój adres e-mail.
@Sined118 Dzięki za zgłoszenie, konto jest już zablokowane
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dostałem w wiadomości od użytkownika - 106782432
Prośbę o podanie adresu mailowego.
Na maila przyszła wiadomość podszywająca się pod inpost
@Roni1984 Cześć. Dziękuję za zgłoszenie, konto zostało zablokowane. Nie podawaj proszę swojego adresu mejlowego ani nie klikaj w linki nieznanego pochodzenia.
Osoba zamiast kupić produkt przez stronę, wysłała na moją skrzynkę pocztową takie coś.
@DeWittPL wałek, nie klikaj nie loguj się nie podawaj danych bo stracisz kasę z konta bankowego 🙂
@DeWittPL Dziękuję za zgłoszenie. Żaden Kupujący na Lokalnie nie potrzebuje Twojego adresu mejlowego. Nie klikaj proszę w żadne linki nieznanego pochodzenia. Konto tego użytkownika zostało już zablokowane.
Dziękuje. Nie klikałem w nic, porobiłem wszystkie zdjęcia by ktoś coś z tym zrobił.
@DeWittPL Tego mejla możesz przesłać nam na phishing@allegro.pl za pomocą opcji "przekaż dalej" (zablokujemy tę stronę).
Czy "finek2" CHCIAL MNIE OSZUKAC
Jasnowidzów tu nie ma ,możesz dokładniej opisać problem.
@Sebawgw1992 bardzo możliwe, ponieważ na tym koncie doszło do włamania. Zostało już zablokowane i zabezpieczone.
Cześć, czy to oszustwo?
Obrazek czeka na zatwierdzenie przez adminów i póki co go nie widzimy ,możesz opisać słownie w czym problem.
Cześć, dostałem taką wiadomość, jako odpowiedź na moją aukcję
Client:106797736 Witam Witam, Państwa oferta jest jeszcze aktywna chciałbym kupić przez dostawę allegro proszę o podanie maila do kontaktu