Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Kolejna małpa chce BAN-ana 🙂
@robertmk, ten użytkownik jest już zablokowany. 🙂
tenkju 😄
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
kolejny oszust
@guma5551, jest już zablokowany. 🙂
Witam.
Mam podobne zapytanie od beata_jaculek. Prosi mnie o meila.
Pozdrawiam
Kolejny
Wczoraj miałam prośbę o e-mail użytkowania longermarcin89, już drugi raz taka sytuacja, jestem na allegro od 17 lat i nigdy nikt nie prosił mnie o e-mail.
Mam problem ! Jestem długoletnim użytkownikiem na Allegro , ale dopiero początkującym na Allegro Lokalnie ! Poza tym głównie kupuje ! Dopiero teraz spróbowałem wystawić 2 przedmioty na sprzedaż( są obecnie aktywne ). Nie robię z tego tajemnicy - są 2 aktywne zgłoszenia ( mam aktywny smart i dotychczas korzystałem z niego przy kupnie , nie wiedziałem , ze jest aktywne przy sprzedaży ). Po wystawieniu tych 2-och przedmiotów zgłosił się do mnie ktoś przez wiadomości - ikonka wiadomości na Allegro Lokalnie . Poprosił mnie o kontakty prywatnie podając swój adres skrzynki mailowej. Nie mając doświadczenia rozpocząłem konwersacje z mojej skrzynki mailowej. Napisałem , ze sposób transakcji może być zrobiony przez Allegro Lokalnie ( nadzór - kupno i dostarczenie towaru ) lub poza Allegro Lokalnie ( przez nadzór prywatnymi skrzynkami ), podałem swoje personalia i numer konta ( bo tak podejrzałem , ze sprzedający tak robią ! Ale potem potencjalny kupujący coś powiedział , ze chce zorganizować prywatny transport towaru ode mnie do siebie ( po zapłacie na moje konto ), czyli zgodnie z logiką sprzedaży ! Poprosił mnie o podanie adresu mojego i numeru komórki do kontaktu ! Dopiero wtedy zauważyłem , ze są ostrzeżenia na Allegro Lokalnie , aby nie podawać numeru komórki i adresu skrzynki mailowej ! Ale już dane podałem ! Po podaniu moich danych - stwierdziłem ,ze zrobiłem błąd i wycofałem się ze sposobu transakcji . Określiłem , ze mogę wykonać transakcje , ale tylko przez Allegro Lokalnie ( to znaczy , pieniążki dla mnie przez Allegro Lokalnie , a ja wysyłam towar - najlepiej przez pocztę In post ( opcja Smart ). Teraz jest cisza ! Podejrzewam tutaj możliwość wyłudzenia danych ! Co ciekawe , wiem o co chodzi ( informatycznie ), ale brak doświadczenia na Allegro chyba mnie wpuścił trochę w kanał !
Swoje dane tzn jakie, nr dowodu mail(nie zagraża jak nie otworzysz jakieś podejrzanego linku) ....
@robbi40 przykro mi z tego powodu, ponieważ na pewno było to dla Ciebie stresujące doświadczenie. Podaj proszę login osoby, która poprosiła Cię o te dane.
Przeskanuj także swoje urządzenia programem antywirusowym i antyszpiegowskim oraz zmień proszę hasła jakimi się logujesz szczególnie przy bankowości elektronicznej.
Na przyszłość nie odpisuj nic na takiego prośby i zgłaszaj nam proszę osoby, które je wysyłają. Jeśli będziesz mieć problemy z nadawniem przesyłek lub sprzedażą na Allegro Lokalnie możesz na nas liczyć, chętnie pomożemy!
Witam,
kolejne 2 próby wyłudzenia danych z kont :
Ten sam co u mnie 😄
Witam,
u mnie także wyłudzenie danych:
artexzk, Annna19744
Dziś to samo pytanie z konta julastw
@Client:47087550, te konta już zablokowaliśmy. 🙂
Dzień dobry chciałbym zgłosić konto do zablokowania.