Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Cześć
Mam kolejnego "chętnego"
Czy mogę umówić się z Allegro na dostawę towaru? Dostawa będzie bardzo prosta, kontrolowana przez pracowników Allegro, wystarczy, że podasz swój adres e-mail i kolejne potwierdzenie zamówienia od Ciebie.
Nie zdawałem sobie sprawy, że jest to taka plaga.
Pozdrawiam
🙂
Hary_11
@Hary_11, konto jest już zablokowane, dzięki za zgłoszenie. 🙂
Hej! Mam kolejnych dwóch, którzy mają podobny modus operandi .
Client:105212201 oraz Client:105205930.
@Razorer, dzięki za zgłoszenie, zablokowaliśmy te konta. 🙂
Mam kolejnego: Client:105212603
Może warto zagrać z nimi w ich grę i podać im adres email np. na policję do wydziału spraw cyberprzestępczości 😉
cyber-kgp@policja.gov.pl
Client:105201932
Czy mogę umówić się z allegro na dostawę towaru?Wystarczy że podasz swój mail...
Ponadto podaje numer telefonu który dzisiaj na whatsup próbował mnie oszukać:
722786216
@daimos86, dzięki, zablokowaliśmy to konto! 🙂
Chcę złożyć u Was zamówienie z dostawą, potrzebuję Waszego e-maila, aby je złożyć. Dostawa na Allegro jest naprawdę bezpieczna, wiele osób z niej korzysta. Proszę o udzielenie mi odpowiedzi.
@Sir_Jakub Zablokowaliśmy to konto. Dziękuję za zgłoszenie.
Client:105205930
Client:105195631
Client:105205930
prosi o maila
@grzes2487 Te konta również zablokowaliśmy.
Skąd tyle oszustów? Teraz nie weryfikuje się nowych kont, poprzez bank?
Witam,
otrzymałem smsa z treścią, że kupujący zapłacił za towar i mam potwierdzić zakup i link, rozumiem, że to próba wyłudzenia? Kupujący niby przy próbie zakupu był poproszony o podanie mojego numeru telefonu po czym dostałem tego smsa
@cycu291 tak to wyłudzenie danych do banku 😞 na allegro nic nie trzeba podawać żeby sprzedać 🙂
tak kojarzę, trochę już lat jestem na allegro ale na lokalnie z 2 razy wystawiałem dlatego wolałem dopytać 🙂 dzięki za reakcję w takim razie zgłoszę to konto jako wyłudzenie, dołączam screen wiadomości
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ gdzie mogę to zgłosić?
@_HolaOla_ marmaz85