Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Próba wyłudzenia danych michalliebner01@gmail.com. Wysłał to pod kilkoma ogłoszeniami. Proszę o odpowiedź
Dzień dobry.
Gdzie mogłabym zgłosić próbę wyłudzenia danych?
Podałam nr tel, dostałam link przez sms, żeby kliknąć, ale nie kliknęłam w niego, bo z pewnością to jakieś oszustwo.
Poniżej screen z wiadomością od oszusta
@odren dziekuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczylismy to konto.
Kolejne 2 osoby próbowały wyłudzić dane. Będę wdzięczna za zablokowanie ich kont.
@odren dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczylismy oba wskazane konta.
Witam, kupujący
Odznaczyć moderatorów i go zablokują.
@MacMat_2004 dziekuję za Twoje zgłoszenie Zabezpieczylismy to konto.
Witam, dostałem taką wiadomość w odpowiedzi na moją ofertę.
„Hej. Proszę o przesłanie linku do ogłoszenia na mojego maila. Nie mogę znaleźć Pani/Pana ogłoszenia w telefonie mojej żony.
michalliebner01@gmail.com„
Czy może to być jakaś próba oszustwa?
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzisiaj miałem identyczną sytuację. Niestety podałem odruchowo adres e-mail. Za 2 godziny z innego konta ktoś kupił ten przedmiot. Dostałem wiadomości o potwierdzenie transakcji mailem. Mail oczywiście z próba wyłudzenia. Jak mogę w takiej sytuacji odzyskać opłatę transakcyjną ??
@victor_93 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczylismy te konta, czy możesz przesłać wiadomość jaką otrzymałeś na skrzynkę e-mali za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl ?
@la_nika wiadomość przekazałem.
Proszę tylko o informację jak odzyskać opłatę transakcyjną (w tym przypadku 79zł).
Dostałem taka samą od klienta nr 84747086 .To próba wyłudzenia ,zgłoszony do moderatora
@korteo dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
@Hub123456 niestety tak. Nie podawaj proszę żadnych informacji tej osobie, czy możesz podać login konta, z którego otrzymałeś taką wiadomość?
Dziękuje za pomoc.
Nazwa użytkownika: Chrzastuss
@Hub123456 dziękuję! Zabezpieczyliśmy to konto.
Tez dostałam identyczna wiadomość i odesłałam mu nr ofert i linki do sukienek dopiero potem zajarzylam ze to coś nie tak jak to zgłosić ???
Czy kupujący potrzebuje mojego nr telefonu do zakupu na allegro lokalnie? Dostałam taką wiadomość od kupującego: Witam 😁
Próbuję złożyć zamówienie poprzez przycisk "Kup teraz", ale jestem proszony o podanie numeru telefonu sprzedawcy.
Daj mi znać tutaj, a natychmiast kupię🤗.
Jest to oszustwo,niczego nie podawaj