Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Witam gość o niku Mateusz( alien -1990) prosi o @ żeby zakończyć kupno mojego produktu
Próba oszustwa: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:80936332 dziekuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczylismy to konto.
Witam gosciu o tym @ pisze o podanie adresu @ żeby dokończyć kupno mojego produktu
mariusz (mariuszbili24)
Próba oszustwa: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Nie podawaj to próba wyłudzenia danych i dostępu do twojego konta.
@Client:80936332 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Nie byłoby prościej, gdyby allegro wprowadziło globalnego bana dla egzotycznych krajów?
Z tego co dziś sprawdziłam, widzę że przez choćby jakieś nędzne proxy z różnych krajów da się połączyć z allegro. Dlaczego tak jest? Przecież, takie kraje jak Niger, Sudan, Zambia, Kenia, Nambia, Nigeria, Maroko, Tunezja, Irak, Iran, Syria i wiele innych nie powinno mieć dostępu do kupowania z Allegro. Dlaczego? A kto tam paczkę wyśle?
Moim zdaniem, allegro powinno wprowadzić obowiązkową weryfikację użytkowników (nawet tych, którzy tak jak ja nic nie sprzedają tylko kupują i aktywacji nie mają, bo po prostu nie mają konta w banku, jest im zbędne). Wydaje mi się, że weryfikacja numerem telefonu powinna być obowiązkowa i wtedy, na liście w systemie powinny znaleźć się te kraje, z których najwięcej jest wałków. Ja nie wierzę, że allegro nie widzi, skąd Ci kanciarze się logują. Gdyby, z dnia na dzień dostali maila z prośbą o telefoniczną weryfikację - konto samo by zniknęło bo skąd taki Nigeryjczyk uzywający translatora weźmie polską kartę SIM?
100% kart SIM w UE jest rejestrowana, ciężko kupić kartę bez wizy, paszportu itp. a na jedną kartę (numer) nie da się zarejestrować 100 czy 1000 kont, prawda?
Czemu cackacie się z tymi śmieciarzami?
Wystarczy robocik, przypisać do każdego z konta, rozesłać do użytkowników maila:
ZWERYFIKUJ KONTO TELEFONICZNIE, PODAJ KOD OTRZYMANY Z SMS aby MÓC DALEJ KUPOWAĆ.
Dziękuję, po robocie!
Tysiące KRETYNÓW idzie do piachu.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry, kupując Państwa produkt na allegro jestem proszona o podanie (Emaila-sprzedawcy), proszę mi go napisać. Z poważaniem.
Witam Zdecydowałem się na zakup Twojego produktu z dostawą. Zacząłem wypełniać wniosek o dostawę, w polu o Panu/Pani należy wpisać dane e-mail. Napisz tutaj.
@fazor007, na te 2 konta ktoś się włamał. Dzięki za zgłoszenie!
Kolejny oszust , łamana polszczyzna i chce maila.
@b-l, tu też było włamanie. Dzięki za zgłoszenie!
Mam podobną sytuację tylko że ja odruchowo podałem adres i przyszła mi wiadomość że klient już zakupił przedmiot i mam potwierdzić sprzedaż. Proszę o pomoc.
@Client:93616473 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Witam
Czy faktycznie potrzebne jest ludziom do kupna jakiegoś przedmiotu adres email?
Screeny poniżej: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Kamiloxi nie, kupujący nie ptorzebują Twojego e-maila ani numeru telefonu, aby zakończyć zakup na Allegro Lokalnie. Dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy wskazane konta.
Kolejny naciagacz i dziwne ze tylko allegro lokalnie tak proboja wyludzic
Trampki lee cooper 38 nowe...2 razy zalozone
@AmigaPPC Dziękuję za sygnał, konto zostało już zabezpieczone
To mi wygląda na oszusta można go sprawdzić i zablokować ?
@Piotrrek710 Tak, to próba wyłudzenia danych. Konto zostało zabezpieczone