Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Proszę o zablokowanie tego użytkownika.
czy po kliknięciu w ten link ale nie podanie żadnych danych ustanowię możliwość utraty danych itp ?
@Leniwiec08 dziękuje za Twoje zgłoszenie! Na tym koncie doszło do włamania, już je zabezpieczyliśmy. Jeśli kliknąłeś w link to bardzo proszę abyś przeskanował urządzenie programem antywirusowym i antyszpiegowskim, a także zmienił hasła szczególnie do bankowości. Otrzymaną wiadomość e-mail prześlij proszę za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl
@qbusss dziekuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry,
Miałem kilka propozycji od osób które chciały żeby podać numer telefonu lub maila.
Chciał bym dowiedzieć się jak mogę ostrzec inne osoby przed tymi naciągacami
Wpisując ich na forum, moderacja zablokuje ich.
Witam gość o niku Mateusz( alien -1990) prosi o @ żeby zakończyć kupno mojego produktu
Próba oszustwa: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:80936332 dziekuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczylismy to konto.
Witam gosciu o tym @ pisze o podanie adresu @ żeby dokończyć kupno mojego produktu
mariusz (mariuszbili24)
Próba oszustwa: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Nie podawaj to próba wyłudzenia danych i dostępu do twojego konta.
@Client:80936332 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Nie byłoby prościej, gdyby allegro wprowadziło globalnego bana dla egzotycznych krajów?
Z tego co dziś sprawdziłam, widzę że przez choćby jakieś nędzne proxy z różnych krajów da się połączyć z allegro. Dlaczego tak jest? Przecież, takie kraje jak Niger, Sudan, Zambia, Kenia, Nambia, Nigeria, Maroko, Tunezja, Irak, Iran, Syria i wiele innych nie powinno mieć dostępu do kupowania z Allegro. Dlaczego? A kto tam paczkę wyśle?
Moim zdaniem, allegro powinno wprowadzić obowiązkową weryfikację użytkowników (nawet tych, którzy tak jak ja nic nie sprzedają tylko kupują i aktywacji nie mają, bo po prostu nie mają konta w banku, jest im zbędne). Wydaje mi się, że weryfikacja numerem telefonu powinna być obowiązkowa i wtedy, na liście w systemie powinny znaleźć się te kraje, z których najwięcej jest wałków. Ja nie wierzę, że allegro nie widzi, skąd Ci kanciarze się logują. Gdyby, z dnia na dzień dostali maila z prośbą o telefoniczną weryfikację - konto samo by zniknęło bo skąd taki Nigeryjczyk uzywający translatora weźmie polską kartę SIM?
100% kart SIM w UE jest rejestrowana, ciężko kupić kartę bez wizy, paszportu itp. a na jedną kartę (numer) nie da się zarejestrować 100 czy 1000 kont, prawda?
Czemu cackacie się z tymi śmieciarzami?
Wystarczy robocik, przypisać do każdego z konta, rozesłać do użytkowników maila:
ZWERYFIKUJ KONTO TELEFONICZNIE, PODAJ KOD OTRZYMANY Z SMS aby MÓC DALEJ KUPOWAĆ.
Dziękuję, po robocie!
Tysiące KRETYNÓW idzie do piachu.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry, kupując Państwa produkt na allegro jestem proszona o podanie (Emaila-sprzedawcy), proszę mi go napisać. Z poważaniem.
Witam Zdecydowałem się na zakup Twojego produktu z dostawą. Zacząłem wypełniać wniosek o dostawę, w polu o Panu/Pani należy wpisać dane e-mail. Napisz tutaj.
@fazor007, na te 2 konta ktoś się włamał. Dzięki za zgłoszenie!
Kolejny oszust , łamana polszczyzna i chce maila.
@b-l, tu też było włamanie. Dzięki za zgłoszenie!
Mam podobną sytuację tylko że ja odruchowo podałem adres i przyszła mi wiadomość że klient już zakupił przedmiot i mam potwierdzić sprzedaż. Proszę o pomoc.