Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam,
u mnie podobna sytuacja. Osoba podająca się za Dawida Kassnera (Client:109252137)
zakupiła komputer z odbiorem osobistym. Brak kontaktu z kupującym. Dzwoniąc pod podany numer telefonu usłyszałem: „wybrany numer nie istnieje”. Nie chcę płacić prawie 100 zł prowizji od transakcji, do której w rzeczywistości nie doszło. Proszę o pomoc.
@adasiek24 Cześć. 🙂 Bardzo dziękuję za zgłoszenie. Sprawdzimy to konto.
W sprawie zwrotu opłaty transakcyjnej napisz do nas przez ten formularz: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a...
OK, czekam na info, bo zauważyłem właśnie, że nie jestem jedyną osobą oszukaną przez tego człowieka.
Nie udostępniaj odbiorów osobistych ani wysyłek za pobraniem to unikniesz dochodzenia się o zwrot prowizji w razie takich przypadków .
Dzięki za podpowiedź. Już nigdy nie wystawię niczego z odbiorem osobistym.
Właśnie otrzymałem emaila od Allegro, że zawiesili konto tego oszusta i zwrócą mi prowizję.
krzysztof (Client:97874423)
Jakub (Client:101368410)
Obaj napisali do mnie dokładnie to samo:
Dzień dobry. Podczas składania zamówienia jestem proszony o podanie num tel sprzedającego. Prosze o podanie go tutaj
@user_mk Dziękuję za sygnał. Zabezpieczyliśmy te konta.
Próbuję wyciągnąć numer telefonu przy zakupie , później wysyła sms do fałszywej strony bankowej .
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ chyba potrzebna komuś blokada ?
@Client:49218246 Dziękuję za zgłoszenie. Zweryfikujemy i zabezpieczymy to konto
bosykoniec , edyta4431 kolejne nicki oszustów proszą o email i fałszywe screeny wysyłają
@mari01986 Cześć, oba konta zostały już zabezpieczone
Hej 🙂 Oki strasznie się mnożą ci oszuści. W następnym poście kolejni trzej.
@mari01986 Dziękuję, te konta również są już zabezpieczone
Witam,
Czy nr tel jest potrzebny kupującemu do zakupu?
@-maggi- Cześć. 🙂 Kupujący nie potrzebuje numeru telefonu do sfinalizowania transakcji. Sprawdzimy to konto, dzięki za czujność!
Otrzymałem dziwną wiadomość od kupującego o tym aby podać numer telefonu. Podając otrzymałem link od strony Allegro, w który wszedłem. Wydało mi się to podejrzane, jednak również z tego samego adresu SMS otrzymuję kody do aktywacji itp.
Dodam, że uznałem, że popełniłem błąd wchodząc w link, po czym od razu zmieniłem dane konta w banku dla bezpieczeństwa odłączając telefon od weryfikacji.
Dobrze, bo takie podejrzane wiadomości są często po to by wyłudzić dane i przejąć środki z konta .