Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Same podane maila nie zagraża ale nie jest potrzebny kupującemu do zakupu, jest potrzebny do oszustwa,
uff 🙂 na Allegro lokalnym jeszcze nie kupowałem, teraz pierwszy raz brałem udział w licytacji. Teraz już wiem żeby nie podawać. Dziękuję za odpowiedzi 🙂
@adaskopp dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Tak jak LEW433 pisał, samo podanie e-maila nie niesie konsekwencji, natomiast nie powinno się klikać przesłanych w wiadomości linków i podawać danych wrażliwych, a gdybyś otrzymał e-mail o podejrzanej treści, możesz zawsze przesłać ją do nas za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl. To tak na przyszłość 🙂
Witam. Ostatnio od trzech osób otrzymałem wiadomość, że potrzebują mój adres email, aby móc coś odemnie kupić na allegro lokalnie. Oczywiście nie podałem. Gdzie to zgłaszać i ewentualnie zablokować te osoby?
@rafaello19938 dziękuję za Twoje zgłoszenia! Wszystkie trzy konta są już zabezpieczone.
Dziękuję za reakcję. Coraz więcej tego i nie tylko na allegro. Pozdrawiam 😉
Dzień dobry, dostałam od Client:101973321 prośbę o podanie adresu email, a później dostałam wiadomość udającą komunikację od allegro z linkiem do strony podszywającej się pod bank. Niestety złapałam się na to oszustwo i kliknęłam w link, chwilę potem zadzwonił "konsultant" i próbował (na szczęście nieskutecznie) wyciągnąć ode mnie kod blik.
Niestety nie mogę na 100% potwierdzić, że to email od tego właśnie użytkownika, ale wszystko na to wskazuje - nie miałam innych pytań o ten przedmiot i nigdzie indziej nie podawałam adresu.
Będę wdzięczna za przyjrzenie się temu użytkownikowi. Pozdrawiam.
@GrosikB czy możesz przesłać tutaj zdjęcie lub zrzut tej wiadomości z prośbą o adres mailowy?
A następnie na maila, którego podałam temu użytkownikowi dostałam taką wiadomość
@GrosikB bardzo dziękuję, już działam w tej sprawie.
Dziękuję za pomoc!
Kolejny oszust 😕
@GrosikB dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
jak się z tego spamu wypisać?
@kaczoreksus rozumiem, że masz na myśli powiadomienia o nowych wiadomościach w tym wątku. Pierwszy najszybszy sposób, to kliknięcie trzech kropek przy wiadomości w tym wątku i kliknięcie "wycisz".
Natomiast, aby zmienić ustawienia powiadomień, kliknij proszę swój awatar w prawym górnym rogu ekranu > Ustawienia > Subskrypcje i zakładki > Ustawienia powiadomień. W tej zakładce będziesz mógł szczegółowo zarządzać otrzymywanymi powiadomieniami.
client:111939603 ten gość prosi o podanie e-maila
@ogrodowa81 dziękuje za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dostałem taką wiadomość.
czy to potencjalne oszustwo?
czy portal za pomocą którego ktoś został oszukany może być współwinnym oszustwa? tak z ciekawości pytam 🙂
@elesem zależy jak na to patrzysz. Za treść odpowiada sprzedawca. Portal tylko umożliwia przeprowadzenie transakcji między dwoma osobami. Oraz pomaga w potencjalnym problemie transakcyjnym oraz umożliwia odzyskanie pieniędzy udostępniając allegro protect.