Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Jak mogę to zgłosić do Allegro?
Jak tu napisałeś to już w pewien sposób zgłosiłeś .
Widzę, że we wcześniejszych wiadomościach też mam coś podejrzanego.
Czy to też będzie to samo?
Obrazka od razu nie widzimy ,moderatorzy muszą go zatwierdzić ,ale jak są tam jakieś prośby o podanie adresu meilowego to zapewne też są takie próby wyłudzenia.
@Sqpin Dziękuję za zgłoszenie. Zabezpieczyliśmy konto, które wskazałeś.
Witam
Od użytkownika teniaW otrzymałem taką wiadomość: Witam aktualne?
proszę o presłanie adresu e_meilu,który muszę podać przed sfinaalizowaniem zakppu na stronie allegroloklanne
odpisałem, że adres nie jest konieczny i dostałem wiadomość: Dobre proszę o presłanie adresu e=meilu
@Bociek78 konsultuję tę sytuację z zespołem Allegro Lokalnie, więc na razie poproszę Cię o cierpliwość.
@Bociek78 dostałam już potwierdzenie, że to zdjęcie jest nieprawdziwe i to próba wyłudzenia Twoich danych, dlatego nie podawaj proszę temu kupującemu adresu mailowego. Na żadnym etapie transakcji na Allegro Lokalnie nie wymagamy wpisania adresu mailowego sprzedawcy.
Dzień dobry,
Również otrzymałem pytanie o niby "wymagany" email sprzedającego:
@squall87 Dziękuję za zgłoszenie. Zabezpieczyliśmy to konto.
@lutenant10 Obrazka My nie widzimy, jak prośba o maila to oszustwo.
@lutenant10 dziękuję za Twoje zgłoszenie! To próba wyłudzenia danych, dobrze, że zachowałeś ostrożność, konto tej osoby jest już zablokowane.
Raczej tak, nie wysyłaj.
@kasia01024 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Nic nie robić, najwyżej podać tutaj nick klienta żeby moderatorki mogły mu blokadę założyć.
Jeśli przyjdą mailem jakieś informacje że niby kupiono, nie dawać wiary, nie klikać w żadne linki.
Ok, rozumiem dzięki za odp.