Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@pa16ula Cześć. 🙂 Wskazane wyżej konto jest już zablokowane. Jeśli podałaś adres mejlowy, to prawdopodobnie na Twoją skrzynkę trafi wiadomość wyglądająca zupełnie jak ta od Allegro z prośbą o podanie swoich danych bankowych (numeru klienta i hasła). Najlepiej nie klikaj w żadne wiadomości i linki nieznanego pochodzenia, a także zwracaj uwagę na adresy mejlowe nadawców. 🙂 W razie wątpliwości możesz nas dopytać. 🙂
@mst2000, dzięki za zgłoszenie. Zablokowaliśmy to konto. 🙂
Oszustwo?
@dymu48 Do zakupu na Allegro Lokalnie nie jest potrzebny adres email. Ponieważ go podałeś, prawdopodobnie otrzymałeś maila z prośbą o potwierdzenie zakupu, gdzie zostaniesz poproszony o zalogowanie się do banku. Pamiętaj, by uważać na takie "zagrania". To jest jeden ze sposobów na kradzież danych do logowania do Twojego konta bankowego. Konto wskazanego użytkownika zostało już zablokowane.
Tak właśnie podejrzewałem, że to "wałek" ale wolałem się upewnić.
Pozdrawiam.
Tym razem:
manuart_net
@gwad Zabezpieczyliśmy to konto. Dziękuję za zgłoszenie.
Klient prosi o e-mail, czy to normalne?
@Client:48222019 Nigdy nie podawaj tego typu danych, nie są one konieczne do sfinalizowania zakupu na Allegro Lokalnie. Najprawdopodobniej otrzymałbyś kolejną wiadomość z prośbą o zalogowanie się do banku "w celu potwierdzenia przyjęcia wpłaty". Skieruję zgłoszenie do odpowiedniego zespołu, który zajmie się weryfikacją wskazanego konta.
Dzień po wystawieniu ogłoszenia na allegro lokalnie dostałem taką wiadomość :
Pozycja: (Głowica silnika i inne części YAMAHA XT600 2KF) zamówiona wprowadź swój adres @ na czacie, aby aktywować transakcję
Dużo nie myśląc podałem swój adres e-mail i dostałem druga wiadomość :
Produkt: Głowica silnika i inne części YAMAHA XT600 2KF
Zamówiony
List został dostarczony do: TUTAJ JEST MOJ EMAIL . Aby sfinalizować transakcję, należy zweryfikować ją za pomocą wiadomości e-mail od Allegro
16:27
Czy to oszustwo? Co robić?
tak oszustwo nie wlaz w linki nie loguj sie do niczego co ci podsylaja @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
To że podałem 2 razy maila, chyba nie jest groźne? 🤔
@Peelikaan Teraz musisz uważać na wiadomości, jakie otrzymujesz. Mogą to być kolejne maile z prośbą o zalogowanie się do konta bankowego. 😕
Ok. Dziękuję
@Peelikaan Wskazane przez Ciebie konto zostało zablokowane. Jeszcze raz dzięki za zgłoszenie. 🙂
@Peelikaan Wskaż proszę login użytkownika, od którego otrzymałeś tę wiadomość. Prosiłabym Cię również o dodanie zrzutu ekranu z widoczną wiadomością.
kubisek_pl