Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Zgłoszone konta są już zablokowane.
Witam,
I ja mam problem
@BurghardtK Czy poza treścią widoczną na zrzucie ten klient wysłał rówież linki lub prośby o adres mailowy?
Witam,
Tak chciał nr telefonu lub e-mail.
Witam. Dzisiaj również miałam sytuacje gdzie kupujący prosił o mojego maila w celu sfinalizowania zakupu na allegro lokalnie.
Nick: mati65612
@marzenka_6 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
też dostałam podobną wiadomość i od razu pojawił się mail w mojej skrzynce z tym że od Allegro.pl to mnie zaniepokoiło... konto to client 115133512 a wcześniej miałam podobną sytuację z konta 104861479
@Client:95971726 Dziękuję za zgłoszenia. Zabezpieczyliśmy te konta.
Dzień dobry, zamówiłem cześć do auta. Jedyną opcją była wysyłka za pobraniem. Sprzedający na allegro jest od 5 miesięcy. Właśnie dostałem prośbę o podanie mejla, żeby mógł wysłać mi paczkę inpostem. Sprzedający: client: 113058834. Czy to fejk?
@re_dips Sprzedający otrzymuje od nas Twój zamaskowany adres email, który może użyć do realizacji wysyłki.
Dzięki @w_kiwi, sprzedający mi odpisał, że ma zamaskowany adres e-mail ale nie wysyła poprzez allegro, tylko prywatnie inpostem i z tego powodu nie zobaczy mojego adresu i bez jego podania nie wyśle i musimy anulować transakcję.
Co mam zrobić w tej sytuacji? Podać adres czy anulować transakcję bo to coś podejrzanego?
@re_dips Sprzedający może wykorzystać adres (maskowany), który mu podaliśmy, nawet wtedy, gdy wysyła przesyłkę poza naszym systemem. Nie musisz mu podawać żadnych innych danych.
Ostatecznie podałem adres mejlowy i przesyłkę otrzymałem zgodnie z zamówieniem. Nie było też żadnych podejrzanych mejli.
@re_dips Czy na pewno w Twoim przypadku chodziło o podanie maila w celu potwierdzenia sprzedaży? Byłeś sprzedającym w tej sytuacji?
Byłem kupującym. Towar otrzymałem zgodnie z zamówieniem. Po podaniu adresu mejlowego do sprzedawcy nie dostałem żadnych podejrzanych wiadomości.
Dzień dobry,
również otrzymałam maila jak powyżej i zrzut z ekranu od użytkownika Araxiel
witam ktoś próbuje wyłudzić ode mnie adres email można gdzieś zgłosić to konto?
@Bartek-Toudi @Client:109574986 Dziękuję za sygnał. Zabezpieczyliśmy już konto tego klienta.
gdzie to zgłosić