Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Również otrzymałam wiadomość z allegro na czacie Allegro Lokalny:
@Ksenia_15 Cześć, czy mogę prosić o login konta, z którego wysłano do Ciebie tę wiadomość?
@Ksenia_15 Tak, bardzo Ci dziękuję za pomoc! Konto zostało już zablokowane
:biały_gruby_symbol_zaznaczenia:Sprzedaż aktywowana, płatność kupującego dokonana:biały_gruby_symbol_zaznaczenia:
UWAGA, że Twoje konto nie jest zweryfikowane, wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail na podany adres, otwórz wiadomość, kliknij przycisk w niej, zweryfikuj dane i przejdź weryfikację bankową, aby zakończyć sprzedaż i otrzymać pieniądze na swoje konto.
Przedmiot : Motoreduktor EWM 030-050 PS1
E-mail wysłany na adres: mon-----------
@moniawojd nie jest to wiadomość od nas, bardzo proszę nie klikaj w linki w przesłanej wiadomości, a na przyszłość nie podawaj swojego adresu e-mail, nie jest on potrzebny do sfinalizowania transakcji. Czy możesz podać login konta, z którego otrzymałaś tę wiadomość?
Dzień dobry
Dostałam taką wiadomość
:biały_gruby_symbol_zaznaczenia: Powiadomienie o rezerwacji:biały_gruby_symbol_zaznaczenia: Pozycja : T-shirt nowy męski jest zarezerwowana przez kupującego (Aniela Włodarczyk Asnyka Adam 84A, Zgerz) W przypadku potwierdzenia rezerwacji i sprzedaży, prosimy o podanie adresu e-mail na tym czacie.
@MaraCo Cześć. 🙂 Czy mogę prosić o login konta, z którego wysłano do Ciebie tę wiadomość?
Client: 96446995, wymuszenie e-mail w celu dokonania rzekomego zakupu.
@Bertol80 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
To wygląda na próbę oszustwa, nie trzeba podawać żadnego maila do zakupu ani sprzedaży.
Zdjec nie widac az moderacja nie pusci ale mozesz wkleic sam tekst
A
utomatyczne powiadamianie o rezerwacjach
Pozycja : Słuchawki NURAPHONE Nura bezprzewodowe (850 zł) została zarezerwowana przez kupującego (Aniela Włodarczyk Asnyka Adam 84A, Zgerz), sposób rezerwacji (wysyłka po pełnej przedpłacie) dla szybkiego potwierdzenia rezerwacji i aktywacji procesu sprzedaży, wpisz swój adres e-mail w polu czatu.
Cześć! |
Kupujący zapłacił za Twój towar i koszt dostawy. Ostatni krok: Kliknij "Potwierdź" i potwierdź zamówienie. |
Oszustwo zglos do allegro konto kupujacego
@Bartosz12as12 Oszustwo. Sprawdz na forum w wyszukiwarce to imię i nazwisko. Nic nie musisz potwierdzac. Zgłoś do allegro.
Dzięki za pomoc.
@Bartosz12as12 jest to oszustwo, nie klikaj proszę w żaden link, kupujący nie potrzebuje też Twojego adresu e-mail, aby sfinalizować zakup, nie podawaj go w przyszłości.
Dziękuje za Twoje zgłoszenie, zablokowaliśmy wskazane konto.
wystawiłem produkt na allegro lokalnie.
teraz dostałem automatyczne powiadomienie że ktoś zarezerwował produkt i mam podać e-mail w czacie na allegro by aktywować proces sprzedaży.
czy to jest normalna kolej rzeczy? to jakiś spam? czy tak wygląda rezerwacja zakupu?