Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Ja im podaję adres od czapy np : qwerty#@o2.pl , już 4 takie wiadomości miałem ... małą chwilę po podaniu adresu - ,,sprzedaję'' ich moderatorom.
Równiez dostałem wiadomosc odnosnie podania e-mail
Wiadomosc od : Client:117206814
@Client:101818509 Dzięki za zgłoszenie! Konto zostało zabezpieczone. 🙂
@Drufii dziękuję, już sprawdzamy to konto.
Tak sobie sprawdziłem jak to ma działać - po podaniu adresu otrzymujesz w wiadomości link - klikasz i jest wybór banków jak w allegro (no prawie ) klikasz w swój bank - znów fałszywa strona logowania banku - wpisałem bzdury i nie wywaliło mnie jak w prawdziwym banku , lecz mieliło mieliło gwiazdkę postępu/oczekiwania z komunikatem że chwilę to potrwa ...
zrobiłem to ze starego laptopa z HDD co ma już sklonowany dysk na SSD ...
Użytkownik prosi o meila
@magda9zielinska dziękuję za czujność, ale z tej korespondencji wynika, że ten użytkownik poprosił o maila, bo chce wysłać dodatkowe zdjęcia, a to nie musi być próba wyłudzenia.
To samo u mnie ehh
@michu2406 Dziękuję za zgłoszenie. Zabezpieczyliśmy już to konto.
U mnie dzisiaj również.
Po nieodpowiedzialnym wysłaniu maila otrzymałem odpowiedź z "allegro" o zalogowaniu się do swojego banku. Na szczęście na tym zakończyłem.
@Gregor_76 Zabezpieczyliśmy już to konto. Dziękuję za zgłoszenie.
Również dostałam taką wiadomość. To jakaś plaga. Sprzedaz-7867352
@Doris_2012_ Dziękuję za sygnał. To konto jest już zablokowane.
Dzień dobry,
dzisiaj dostałem:
Co się może wydarzyć jeśli podam e-mail?
Zapewne dostaniesz maila aby zakończyć płatność, czyli zalogować się do swojego banku, a więc podać login i hasło. Nie rób tego !!!
@Client:88434694 Zabezpieczyliśmy już konto, z któego do Ciebie pisano.
Witam serdecznie,
Przed chwilą otrzymałem taka oto wiadomość wraz zrzutem z ekranu o potrzebie podania nr telefonu.
Chyba jakaś próba wyłudzenia.
Witam. Przed chwilą zaraz po dodaniu ogłoszenia dostałem taką wiadomość. Chyba chodzi o wyłudzenie danych..