Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Nowa nie ale to faktycznie próba wyłudzenia danych i oszustwa.
aby zapłacić za ten przedmiot, musisz podać numer sprzedawcy.
Kupujący: Client:105527058
Identyczna sytuacja z dzisiaj: w tym momencie moje ogłoszenie jest "zawieszone", ponieważ oczekuje na płatność że strony kupującego. Ewidentnie próba wyłudzenia nr telefonu. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sytuacji, z góry dziękuję.
Ewa (Client:112032429)
@prosiaczkin bardzo dziękuję Ci za czujność. Na tym koncie doszło do włamania, ale już je zabezpieczyliśmy, więc wszystko jest w porządku.
Witam. Próba wyłudzenia numeru telefonu.
@LaCxasisto Dziękuję za zgłoszenie. Konto, z którego do Ciebie pisano, jest już zablokowane.
@nat_not @_HolaOla_
Uszanowanko 😉
Kolejny inteligent próbował wyłudzić mail.
Rozpoczął płatność po czym wysłał screena, że niby allegro prosi o mail sprzedawcy by kontynuować składanie zamówienia.
Prosił bym o przywrócenie aktywności mojego zamówienia.
@nat_not Proszę uprzejmie.
ps. Co z moim ogłoszeniem?
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Proszę o anulowanie sprzedaży i ponowne aktywowanie ogłoszenia. Zależy mi na czasie, dodatkowo po coś kupiłem promowanie ogłoszenia.
Screeny zamieściłem wyżej.
@sk13_top zablokowaliśmy to konto, dziękuję za Twoje zgłoszenie. Nieopłacone zamówienie zostanie wznowione automatycznie po 5 dniach, sprawdziłam, że otrzymałeś już korektę za wykupione promowanie.
Podobna sytuacja u mnie. Przesyłam zrzut ekranu.
@Djdidzejek dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Właśnie dostałam takie wiadomości próbujące wyciągnięcia ode mnie maila. Czy oferta zostanie odnowiona szybciej niż za 5 dni jako iż jest to próba oszustwa? Czemu nie ma jakiejś opcji zgłoszenia osoby/ rozmowy do allegro bezpośrednio z czatu tylko trzeba to zgłaszać mailowo albo na takim forum? Patrząc na skale problemu powinna być jakaś opcja do tego.
@darthusiast dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Coś mnie zaraz trafi. To juz 3 razy wystawiam ten sam przedmiot i tego samego dna dostaje ten spam. Ogłoszenie się dezaktywuje jako kupione i muszę wystawiać ponownie...