Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Otrzymałem taką wiadomość na czacie allegro od :
Dzień dobry. Próbuję dokonać zakupu poprzez opcję "Kup teraz" na Allegro. Jednakże, aby sfinalizować transakcję, potrzebuję adresu email. Czy mógłbyś go udostępnić?
Nie podawaj to próba oszustwa kupujący nie potrzebuje adresu mailowego do zakupu przedmiotu
@xxl123 Nie potrzebuje maila tak działają oszuści.
@xxl123 Dziękuję za zgłoszenie. Konto zostało zabezpieczone.
Witam kolejny oszust jak mniemam.
Nie moge zamieścić screena 😡
@Client:41083745 podaj proszę login osoby, która wysłała do Ciebie taką prośbę.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień Dobry, użytkownik "Jakub (DelciakMAX)" chce wyłudzić e-mail po zakupie, brak zapłaty za zakup, kontakt się urwał, prośba o zablokowanie jego konta - PRÓBA OSZUSTWA!
@plisiews Dziękuję za zgłoszenie. Konto zabezpieczone.
Witam, proszę o zablokowanie tych dwóch kont (próba wyłudzenia danych).
@Krzyhox_ Dziękuję za zgłoszenie, konta zostały zabezpieczone.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
napisala do mnie niby jakaś Magda, że chce kupić przedmiot, który wystawiłem. Poprosiła o @ potem dostałem na @ wiadomość, z przekierowaniem do jakieś bramki, żeby podać liczbę z obrazka, a potem strony z wyborem banku, na który ma zrobić mi przelew, kliknąłem w millenium, ale ta strona wydała mi się podejrzana i już tam nie wszedłem, masakra!!!
To próba oszustwa
@sado1000 Bardzo dziękuję Ci za zgłoszenie! Konto zostało odpowiednio zabezpieczone.
Prosze o zablokowanie tego gagatka i anulowanie jego pseudo zakupu.
Numer oferty to:
28d57f95-94d7-4ad1-a0e1-508b9e57cb6f
@Pablos_ps Dziękuję za zgłoszenie. Na koncie doszło do włamania. Niestety nie mam możliwości anulowania tego zamówienia. Możesz zaczekać 5 dni, na automatyczne wznowienie oferty lub wystawić nową.
Witam 🙂 po raz pierwszy sprzedaje na allegro lokalnie. Dzisiaj przyszedł mi email o sprzedaży produktu. Miałam w nim przejść do banku i się zalogować. Niestety próba logowania się nie udała a teraz już przejście do banku z tego emaila nie działa. Nigdzie na allegro nie mam żadnej informacji o sprzedaży a produkt dalej wisi jakby był nie kupiony
NATYCHMIAST kontaktuj się ze swoim bankiem - najpewniej dostałeś fałszywego maila i właśnie podałeś oszustom swoje dane logowania do bankowości...
@ania83le aby sprzedać coś na Allegro Lokalnie kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila ani numeru telefonu, skontaktuj się proszę jak najszybciej z bankiem, aby zablokowali Twoje konto bankowe.
Otrzymana wiadomość to wyłudzenie danych, a jeśli podałaś dane do logowania do bankowości to trzeba jak najszybciej to zablokować.
Kolejny...