Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
To i ja dorzucam kolejne dwa: pablo8705 i annalisowska12.
paoletto37 , annalisowska12 , pablo8705 - TRZY MAILE O TEJ SAMEJ TREŚCI
Dziękuję za Wasze zgłoszenia. Wskazane konta zostały już zabezpieczone.
Witam
Jak również dostałem taką wiadomość.
Od annalisowska12
Nie wiem czemu ale podałem email, lecz nie klikałem w link w mailu. 😞
@bartek0982 zdarza się, samo podanie e-maila nie niesie konsekwencji, ale uważaj proszę na e-maile i linki w wiadomościach jakie otrzymasz. Zablokowaliśmy już konto osoby, która wysłała do Ciebie tę prośbę.
Ok. Dziękuję za odpowiedź 🙂
Widać że analfabeta pisał - ,,etranżer''
Dzień dobry, moim zdaniem skradzione konto, piszę do mnie o podanie adresu email, proszę o zapoznanie się ze sprawą, dziękuje.
@Worldsprzedaz Dzięki za zgłoszenie! Konto zostało zabezpieczone. 🙂
#w_kiwi#
Niestety miałem taką samą sytuacje, ale po nocce się obuidziłem i zaspany podałem meila, wiem, że nic to nie zmienia ale moj wpis usunąłem.
@Marko-F16 Dziękuję za zgłoszenie! Wskazane konto zostało zabezpieczone.
Client:40776043
Również dostałem prośbę o podanie maila wraz ze screenem "Należy podać email sprzedającego w celu dokończenia bezpiecznej transakcji"
@walentyn dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Witam!
Miałem taką sytuację :
Na Allegro Lokalnie dostałem od niby kupującego prośbę o adres e-mail, wysłał mi screen z formularzem, niby jego dane jako kupującego o puste okienko, rzekomo w które musi wpisać mój adres e-mail. Po podaniu maila, bo w sumie nie pomyślałem że tak może działać tok sprawy, otrzymałem maila niby z Allegro, by potwierdzić sprzedaż, po kliknięciu w POTWIERDŹ, przekierowanie i próba logowania do mojego banku. Brak możliwości zgłoszenia przy profilu kupującego, jako próby oszustwa.
@mcchmielewscy Typowe oszustwo. Mozesz zgłosić na phishing@allegro.pl albo możesz tutaj ujawnić nick oszusta.
Jest możliwe że zablokują to konto, a klient założy sobie nowe konto, ale ostatnio coraz częściej czytam że nie ujawniają działań bezpieczeństwa. Więc możliwe że nic nie zrobią.
@mcchmielewscy Podaj nam tutaj login tego klienta.
114918460
@mcchmielewscy dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry
Dzień po wystawieniu przedmiotu na sprzedaż, otrzymałem zapytanie o swój mail i deklarację o gotowości kupna tegoż przedmiotu.
Zapytanie o mail wydało mi się nietypowe, nigdy się z tym nie zetknąłem. Dobrze że znalazłem ten wątek.
Zapytanie o mail wysłała klientka nr 43695395
@przemal11 dobrze, że zachowałeś ostrożność. Zabezpieczyliśmy to konto. Dziękuję za Twoje zgłoszenie!