Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@mac1313 To konto jest już zablokowane, dzięki za zgłoszenie
Dziwne, wysłał 8 minut temu...
Proszę o weryfikację konta lalka_4
https://allegro.pl/uzytkownik/lalka_4
"witam. prosze wysylac twoj adr3sy @emaiII,jestem zaintereswnyy zakup tylko przez Allegro!!
pozdrawiam."
@Client:78126946 Cześć, dziękuję za zgłoszenie 🙂 Konto jest już zablokowane
Tu też próba oszustwa:
lipek-101
@white_demon_ Dziękuję za zgłoszenie, to konto jest już zablokowane
Cześć,
Po kilkunastu minutach od wrzucenia aukcji konto simontod wysłało screen z informacją, że potrzebny jest mój e-mail.
Dzięki 🙂
@mars83ster Cześć! Wielkie dzięki za zgłoszenie, sprawdzimy to konto
Witam, te próby wyłudzenia są nagminne
- trzeci raz w próbuję sprzedać ten sam telefon i za każdym razem ktoś kupuje i potem nie płaci, ponadto wysyła wiadomość z próbą wyłudzenia maila
- niestety nie mogę anulować zakupu ani zgłosić oszusta przez stronę/aplikację, blokuje mi to sprzedaż przedmiotu na tydzień! To jest haniebne niedopatrzenie, brak kluczowej funkcjonalności, podejrzewam, że może naruszać prawa konsumenta, nie omieszkam zgłosić tego do UOKiK
- pytanie czy kupujący w momencie zakupu otrzymuje moje dane zanim zapłaci? jeśli tak to na pewno GIODO się tym również zainteresuje
- przykład z dzisiaj - użytkownik rzezio1
@kr33z Dziękuję za zgłoszenie, konto zostanie zabezpieczone, doszło na nim do włamania.
Ofertę możesz wystawić ponownie przed upływem 5 dni za pomocą opcji "wystaw podobną".
Dodatkowo w kwietniu zmienimy zasady na Allegro Lokalnie i skrócimy czas oczekiwania na płatność do 3 dni: https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/nowosci-i-zmiany-dla-kupujacych-w-kwietniu-i-czerwcu-Wv0LKr6Abf...
OK, a co z danymi sprzedającego, czy zostają udostępnione od razu po dokonaniu "zakupu" przez oszusta???
chyba na szczęście dopiero po dokonaniu płatności...
Witam, dziś też ktoś 8.16 kupił ode mnie kierownice i nie zapłacił, a 5 godzin temu dostałem wiadomość od lipek-101 że zamówienie jest opłacone i potrzebny jest adres mail.
Ten lipek -101 to lipa
tez chce maila odemnie
@comp44 @wojtek23232 dziękuję za Wasze zgłoszenia! Zablokowaliśmy to konto.
cl-o6975-uni-1-1-0326
Filip09o1
proszę zablokować tego klienta, podałem mu mail, a w linku był wybór banku do pobrania pieniędzy.
Za to sprzedający wysłał do mnie taką wiadomość na allegro ze screenem, ktory mówi, że mam podać maila:
Musisz mieć informacje na Allegro i mailu oraz kasę, żadne podesłane linki-m to wygląda na oszustwo.
Dzięki, też tak właśnie myślałem, ale wolałem się upewnić.
Oszustwo