Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
tAK . DOBRZE ZE JEST ZABLOKOWANE 😉
Najlepsze scamy są jak u mnie, że ktoś chce płacić inpostem i potrzebuje adresu e-mail bo allegro go potrzebuje żeby przesłać kasę na inpost 🙂
hahhahaha
ja pomagam algorytmowi i odpisuję, że adres email to: abuse@allegro.pl
Kolejny przypadek....jakas paranoja sie robi z tego....
@gallileo123 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Kolejny oszust?, Sekundy po opublikowaniu ogłoszenia dostałem taką wiadomość, nr klienta: 104911325.
W związku z tym 3 pytania (nie wiem gdzie zgłosić bo to forum jest ciężkie w obsłudze):
1. Czy nie da się zrobić mechanizmu zgłaszania z rozmowy? Kliknąć w jakąś ikonkę w rozmowie -> zgłoś. Albo lepiej, jakiś prosty mechanizm weryfikacji botów przy zakupie?
2. Dostałem tą wiadomość na spacerze i nie mogłem odczytać w telefonie. 4 minuty szukałem linka do rozmów. Znalazłem sprzedaż allegro, znalazłem sprzedaż allegro lokalnie, edycję ogłoszeń ale nie było rozmów! Szok. W starym dobrym allegro wszystko miałem pod ręką i działało a tutaj bałagan. Dziwi mnie że allegro ma tak dobrą technologię, wszystko śmiga szybko jak ferrari, a tu taki problem UX. Taki UX nie wróży dobrze. Chyba muszę jednak akcje sprzedać (to akurat żart 😜 )
3. To forum również jest trudne. Próbowałem dodać odpowiedź główną do wątku, ale nie ma takiego przycisku! Więc odpowiadam tutaj. Ciekawe jak to wyjdzie.
@ktb dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy wskazane konto.
1. Zespół pracujący przy Allegro Lokalnie jest świadom tych zgłoszeń i pracuje nad rozwiązaniem. W tej chwili wiadomości na Allegro Lokalnie są skanowane w poszukiwaniu niebezpiecznych wiadomości, będzie to dalej rozwijane.
2. W aplikacji Allegro Lokalnie, przycisk czatu jest w menu, tak jak na zrzucie:
W przeglądarce na telefonie jest taki sam symbol, tylko znajduje się na górze strony obok logo Allegro Lokalnie.
3. Czy możesz napisać dokładniej co na naszym forum jest dla Ciebie trudne? I co masz na myśli jako odpowiedź główną do wątku? Napisałeś post we właściwym miejscu 🙂
Client:104912319, Client:104902745 podjęli próbę wyłudzenia ode mnie adresu mailowego w aukcji na allegro lokalnie - proszę o weryfikację i blokadę kont
@TRepson dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy wskazane konta.
Kolejny dzień, kolejny bot:
Client: 104906786
Proszę wybaczyć trolling, wiem że nie ma sensu, ale poprawiło mi humor.
A co do poprzednich pytań, to zainstalowałem aplikację i tam faktycznie jest chat. Link z emaila kierował mnie do strony allegro a tam niestety widoczna tylko oferta (którą nawet mogłem edytować). Swoją drogą szkoda, że z oferty nie da się wejść w komunikację o ofertach.
@ktb Zablokowaliśmy konto, które wskazałeś dzisiaj.
Zgłaszam oszusta. Wyłudzanie danych.
@luszek Dziękuję, konto zostało zablokowane
Nie potrzebuje, wszystko ma w ofercie, to może być próba oszustwa. Niczego nie podawaj.
@AnniaG1981 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Ostatnio sprzedaję dużo na allegrolokalnie, ale na allegro otrzymałem wiadomość trzy dni temu, że ktoś coś kupił choć jest to nieprawda:
Olałem, ale pomyślałem, że może warto zgłosić bo widzę, że zaczyna być to gruby temat.
@KolejnyNaAllegro Dobrze zrobiłeś zgłaszając to do nas. Zabezpieczyliśmy już konto tego klienta.
Dziękuję
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Witam. Na allegro dostaje wiadomości o treści
"czy można wysłać ten ładunek do kraju Gruzja
"to jest adres poczty w Warszawie który można wysłać do Gruzji a mój adres podam jeśli można wysłać dziękuję
Allegro lokalnie
Chcę to kupić, napisz na mój e-mail Mariashepard007@gmail.com