Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@Oliwciaaa08 dziękuję, na tym koncie doszło do włamania, dlatego otrzymałaś wiadomość z fałszywym linkiem. Po naszej stronie konto jest już zabezpieczone, natomiast Tobie polecam jeszcze przeskanowanie urządzenia programem antywirusowym oraz włączenie dwustopniowego logowania.
dobrze dziekuje
Chciałem się dowiedzieć, czy to może być próba oszustwa. Dostałem taką oto wiadomość jak na zdjęciu.
Wydaje mi się to niezbyt normalna sytuacja, tylko chciałbym się upewnić, że tak jest.
Obrazka nie widzimy do czasu zatwierdzenia ,jak chcesz szybkiej odpowiedzi to napisz co jest w tej wiadomości.
"Nie mogę dokończyć płatności za przesyłkę.
Proszę o przesłanie linku do ogłoszenia na mojego maila..." i podany mail tej osoby.
Adresów meilowych kupujący podawać nie ma potrzeby ,to prawdopodobnie próba wyłudzenia.
Dziękuję za odpowiedź.
Tak mi się wydawało, ale wolałem się upewnić. Dawno nie korzystałem z allegro i nie wiedziałem, czy się coś nie zmieniło.
Dzięki raz jeszcze.
Cześć, @Piotr_rP5. Dziękuję za sygnał. Podjęliśmy już wobec tego konta adekwatne działania.
Można sprawdzić czy oszust czy nie? Dla mnie to jest bardzo dziwne że klient nie ma telefonu, ale chce mój . I nie pyta o zniżce :-0 (zwykłe z tego zaczyna się dialog)
@victormikhailov na razie nie mamy podstaw do zablokowania tego kupującego, ale nawet jeśli się zgodzisz na odbiór osobisty, pamiętaj proszę, że aby transakcja była chroniona przez Allegro zamówienie musi być złożone przez Allegro Lokalnie. Jeśli zgodzisz się na transakcję poza Allegro, nie będziemy w stanie Ci pomóc w przypadku jakichkolwiek problemów.
,,Mogę nr telefonu'' i masz trefny kod lub link ...
Dostałam taką wiadomość, od "lucek878":
Dostałam dziś jakieś pół godziny temu taką samą wiadomość od kogoś innego z prośbą o podanie adresu e-mail i później wiadomość na e-mail aby wejść w jakiś link. Ewidentnie widać tu oszustów....
@shickwitt30 dziękuję za zgłoszenie, już działam w tej sprawie.
@gmpl_74 Dziękuję za zgłoszenie. Konto zostało zablokowane.
@gmpl_74 Dziękuję za zgłoszenie. Konto zostało zablokowane.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Zgłaszam kolejnego agenta z oszustem.
@IzabelaDobroc zgłosiłam tę sprawę do naszego działu bezpieczeństwa. Dziękuję za Twoją czujność.