Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@bombel1305 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Potem wysłał do mnie list email z wiadomością, że już zapłacił i podał link do strony, w której mogę pobrać środki na swoje konto. Na szczęście link nie działa. Po sprawdzeniu źródła wiadomości znalazłem tam jakieś adresy zakończone na .ru (Rosja)
Received: from [127.0.0.1] (890191-ch94558.tmweb.ru [92.255.104.250]) by smtp-out-n03.prod.eu-central-1.postgun.com with SMTP id
Return-Path: <bounce+13a7e4.2852b-sp3rat=wp.pl@blogflairdesign.com>
Received: from m204-244.eu.mailgun.net ([161.38.204.244]) (envelope-sender <bounce+13a7e4.2852b-sp3rat=wp.pl@blogflairdesign.com>)
Podejrzewam oszustwo.
I dobrze podejrzewasz , to próba wyłudzenia ,nic nie klikaj bo możesz dużo stracić.
@jerzy_trzeciak Cześć. Dobrze, że zachowałeś ostrożność - dla bezpieczeństwa nie klikaj proszę w żadne linki. Wiadomość mejlową możesz przesłać nam do sprawdzenia na phishing@allegro.pl (skorzystaj proszę z opcji "przekaż dalej")
Dzięki za poradę.
Już podejrzany email wysłałem na w/w adres.
Dzień dobry,
Client:105701047 prosił o podanie adresu e-mail. Proszę o zablokowanie oraz sprawdzenie czy nie doszło do włamania na konto. Dziękuję
@wikaa1708 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam otrzymałem wiadomość od użytkownika Client:105724446 o treści:
"witam, kliknąłem kup teraz i wreszcie,, płatności poproszono mnie o podanie adresu e-mail sprzedawca. Proszę dać mi znać swoj e-mail, dziękuję za zrozumienie"
Proszę o zablokowanie tego konta
@Client:102756111 Konto zostało zablokowane 🙂
Witam dostałem dziś wiadomośc o takiej treści na Allegro lokalnie i niestety podałem e-mail.Czy można zablokować te 2 konta
Czesc Czy stan ogólny jest taki jak na zdjęciu? Brak ukrytych wad? Zastanawiasz się nad dostawą kurierską DPD? Jeśli tak, proszę podać swój adres e-mail. Przekażę je firmie kurierskiej DPD. Pozdrawiam
Dzień dobry, jest możliwość wysyłki? Zapłacę z góry. Proszę podać mi swoją pocztę(e-mail), otrzymasz list od Allegro , jak tylko dokonam zakup przez Kup Teraz. Pozdrawiam
@cichybob86, pierwsze konto zablokowaliśmy, na drugim było włamanie - zabezpieczyliśmy je.
Bardzo serdecznie dziękuję.Pozdrawiam
Czy to jest próba oszustwa? Do czego kupującemu jest potrzebny mój numer telefonu? Numer podany oczywiście zmyślony. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Stacowksy Nie, to próba wyłudzenia Twoich danych, ale już zabezpieczyliśmy to konto.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry
Mam kolejne 2 konta do zablokowania:
Client:105701047
Dzień dobry.Mam nadzieję,że stan jest taki,jak w ogłoszeniu.Czy istnieje możliwość wysyłki kurierem DPD?Proszę podać mi swój adres e-mail.Pozdrawiam
uciulany_edi
Witam,robie już zakupu za pośrednictwem K'up teraz,ale serwis prosi o podanie ad'resu e-maila sprzedaw'ca w celu sfinalizowania transakcji.Prosze podac mi e-mail Pozdrwiam
@cichybob86 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Oba konta zablokowaliśmy.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam, pewny użytkownik poprosił mnie o podanie mojego adresu e-mail na Allegro Lokalnie. Prosiłbym o zablokowanie go.
Jego użytkownik to: Client:105709841
@Client:60477018 Cześć. Dzięki za zgłoszenie, to konto od wczoraj jest już zablokowane 🙂