Cześć, czy to oszustwo?
A po co kupującemu twój nr telefonu takie rzeczy nie przechodzą i nie są potrzebne ze kupujący mógł dokonać zakupu, moim zdaniem to próba oszustwa. Dobrze zrobiłeś że zmieniłeś dane itd. ale to było za mało żeby oszustwo przeszło. Następnym razem nie odpisuj na takie sms.
Ja dzisiaj dostałem smsa również z kanału z którego dostaję info o przesyłkach, czy kodów logowania....
Otrzymałeś zapłatę.... i link ,lecz nie wchodzę w niego... myślę przesłać ten link Allegro w celu weryfikacji i blokady...
🤗
@Client:86908472 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Konto osoby, która do Ciebie napisała jest już zablokowane. Dobrze, że zachowałeś czujność!
Bardzo mnie cieszy szybka reakcja w takich kwestiach ... zgłosiłem podejrzaną wiadomość na czacie z konsultantem , i rzeczywiście okazało się to próbą oszustwa , ale zapisałem sobie podany link do zgłaszania takich podejrzanych wiadomości 🙂 musimy wszyscy walczyć z oszustami 🙂
Próba oszustwa. Po podaniu telefonu otrzymałem sms-em link do otrzymania płatności. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@michalpokora dziękuję za Twoje zgłoszenie! Przekazałam informację do Działu bezpieczeństwa, który zweryfikuje zgłoszenie 🙂
@STANEK-S4 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Przekazałam je do odpowiedniego zespołu.
Również po podaniu telefonu otrzymałam sms-em link do otrzymania płatności.
@r3nata_88 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Już zabezpieczyliśmy to konto.
Witam
Dziś po wystawieniu produktu, otrzymałem takie wiadomości.
Dziś doszło do próby wyłudzenia danych
@cvfvirus dobrze, że zachowałeś czujność, nie jest to wiadomość od nas.
Zgłosiłam już osobę, która wysłała do Ciebie wiadomość z prośbą o podanie numeru telefonu. Jedno konto jest już zabezpieczone, drugie już zgłosiłam.
Dziękuję, że do nas napisałeś w tej sprawie!
kolejny oszust
@kaijitsu Pięknie dziękuję, zabezpieczymy to konto
Próba oszustwa przed chwilą
Po podaniu nr tel przychodzi SMS (niby od Allegro) z linkiem
@mayortim dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Super, dzięki za szybką reakcję. Swoją drogą to moja pierwsza sprzedaż na Allegro Lokalnie i od razu próba oszustwa, mam nadzieję, że to nie jest taki standard tutaj 😉