Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
I bardzo dobrze ,mógłbyś wiele stracić . Zawsze lepiej pomyśleć ,zapytać niż dać się wyrolować.
@Slagor68 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto, ponieważ doszło na nim do włamania. Dobrze, że zachowałaś ostrożność i nie weszłaś w przesłany link.
Prośba o zablokowanie konta, próba oszustwa - kewin (GamePlayPLx) oraz Client:48752805
Z obu kont otrzymałam wiadomość:
"Dzień dobry. Próbowałem zapłacić przez przycisk "Kup teraz", ale proszą o numer telefonu sprzedającego. Proszę zamieścić go tutaj, abym mógł kontynuować."
@BlackEtude dziękuję za Twoje zgłoszenie. Pierwsze konto zostało zablokowane, drugie zabezpieczone, ponieważ doszło na nim do włamania.
Witam,
otrzymałem z konta:
prośbę o podanie nr telefonu gdyż nie może dokończyć opcji kup teraz. Pierwszy raz sprzedaję i podałem mu nr telefonu i postałem SMS by dokończyć i oczywiście kliknałem w to ... ale nic więcej nie wyświetliło mi się ...
C
Niedobrze że wchodzisz w takie podsuwane linki a to są próby włamania na twoje konto ,lepiej szybko zmień hasło i włącz dwustopniowe logowanie . Nie odpisuj na takie wiadomości.
To próba oszustwa, uważaj bo możesz stracić kasę. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@husajn-260288 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy podane konto.
Ja również na Allegro Lokalnie
dostałam prośbę o podanie poczty sprzedawcy o takiej treści:
Klapki ogrodowe dziecięce Next 26,5
@wiola84jp dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Dzień dobry,
Ten sam przypadek na Allegro Lokalnie:
Lidia (modalill)
GoPro Hero 8 zestaw
@azael8 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto, ponieważ doszło na nim do włamania.
@klatka31 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto, ponieważ doszło na nim do włamania.
Dzień dobry,
u mnie podoba sytuacja.
Pierwszy raz kupiłem coś na lokalnie i wiadomość z prośbą o podanie maila od użytkownika Stanisław (porter07)
Pozdrawiam
@Ihibi, tu ktoś się włamał - zabezpieczyliśmy to konto.
Wystawiłem przed chwilą ofertę i dostałem taką wiadomość, w ogłoszeniu nie podawałem numeru telefonu. Po konsultacji z Google widzę, że to boty i sporo tego.
Dziś dostałem pytanie z dokładnie taka samą treścią oraz danymi adresowymi.
@sirleo2000, tu ktoś się włamał. Dzięki za zgłoszenie.