Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
c
@denmar27 to próba wyłudzenia Twoich danych. Kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila, aby dokończyć zakup. Zablokowaliśmy już to konto, dziękuję za Twoje zgłoszenie!
@aania794 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@Client:83259137 dziękuje za Twoje zgłoszenie! To konto jest już zablokowane.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam, niedawno dostałam dwie wiadomosci na allegro lokalnie dotyczace wyłudzenia mojego adresu email w celu realizacji zamowienia. Osoby te mialy nick: client:112850251 oraz dupcia90. Prosze o ich zablokowanie
@konto zamknięte dziękuję za Twoje zgłoszenie i przepraszam, że czekałaś na naszą odpowiedź! Jedno ze wskazanych kont zostało zabezpieczone, a drugie jest już zablokowane.
Otrzymałem takie informacje na czacie od potencjalnego kupującego - zakładam. że to próba wyłudzenia danych.
@antykus_2 Napisz co chciał od Ciebie > obrazka nie widzimy > musi go zatwierdzić moderatorka.
Aby aktywować sprzedaż, wyślij swoj e-mail na czat, a następnie poczekaj na wiadomość e-mail z weryfikacją sprzedawcy. Zamówienie: 8468194 Automatyczne powiadomienie
@antykus_2 Nigdy nie podawaj swojego adresu email, takie dane nie są potrzebne do sfinalizowania transakcji. Oszuści w taki sposób wysyłają właśnie mailowo, wiadomości, która ma przypominać tę od Allegro. Następnie proszą o zalogowanie się do banku. Nigdy tego nie rób. Jest to próba wyłudzenia danych konta bankowego.
To proszę zablokujcie te konta (nie wiem jakim cudem ktoś kto ma konto przez 19 lat może robić takie rzeczy). Jak rozumiem są to konta przejęte przez oszustów.
@antykus_2 W tym celu potrzebowałabym loginu użytkownika, od którego otrzymałeś wiadomość.
@w_kiwi napisz proszę skąd oszuści znają maile użytkowników ,
@Agent555 Wystarczy nick > mogę napisać przez CW dowolną wiadomość, która trafi na maila > nie muszę go znać
@antykus_2 dziękuję za twoje zgłoszenie! Podane konta są już zabezpieczone.
U mnie podobnie od dupcia90 " Beczka garnek hermetyczny do kiszenia 4,5 Kamionka
Dzień dobry aktualne ?
Proszę o przesłanie adresu emailow, będzie mi potrzebny do opłacenia towaru na Allegro loklanie z dostawą
Nie mogę zapłacić Allegro prosi mnie o wpisywanie adresu emailow sprzedającego do zakupu"
@jacek515 dziękuję z Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.