Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@adaskopp dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Tak jak LEW433 pisał, samo podanie e-maila nie niesie konsekwencji, natomiast nie powinno się klikać przesłanych w wiadomości linków i podawać danych wrażliwych, a gdybyś otrzymał e-mail o podejrzanej treści, możesz zawsze przesłać ją do nas za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl. To tak na przyszłość 🙂
Witam. Ostatnio od trzech osób otrzymałem wiadomość, że potrzebują mój adres email, aby móc coś odemnie kupić na allegro lokalnie. Oczywiście nie podałem. Gdzie to zgłaszać i ewentualnie zablokować te osoby?
@rafaello19938 dziękuję za Twoje zgłoszenia! Wszystkie trzy konta są już zabezpieczone.
Dziękuję za reakcję. Coraz więcej tego i nie tylko na allegro. Pozdrawiam 😉
Dzień dobry, dostałam od Client:101973321 prośbę o podanie adresu email, a później dostałam wiadomość udającą komunikację od allegro z linkiem do strony podszywającej się pod bank. Niestety złapałam się na to oszustwo i kliknęłam w link, chwilę potem zadzwonił "konsultant" i próbował (na szczęście nieskutecznie) wyciągnąć ode mnie kod blik.
Niestety nie mogę na 100% potwierdzić, że to email od tego właśnie użytkownika, ale wszystko na to wskazuje - nie miałam innych pytań o ten przedmiot i nigdzie indziej nie podawałam adresu.
Będę wdzięczna za przyjrzenie się temu użytkownikowi. Pozdrawiam.
@GrosikB czy możesz przesłać tutaj zdjęcie lub zrzut tej wiadomości z prośbą o adres mailowy?
A następnie na maila, którego podałam temu użytkownikowi dostałam taką wiadomość
@GrosikB bardzo dziękuję, już działam w tej sprawie.
Dziękuję za pomoc!
Kolejny oszust 😕
@GrosikB dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
jak się z tego spamu wypisać?
@kaczoreksus rozumiem, że masz na myśli powiadomienia o nowych wiadomościach w tym wątku. Pierwszy najszybszy sposób, to kliknięcie trzech kropek przy wiadomości w tym wątku i kliknięcie "wycisz".
Natomiast, aby zmienić ustawienia powiadomień, kliknij proszę swój awatar w prawym górnym rogu ekranu > Ustawienia > Subskrypcje i zakładki > Ustawienia powiadomień. W tej zakładce będziesz mógł szczegółowo zarządzać otrzymywanymi powiadomieniami.
client:111939603 ten gość prosi o podanie e-maila
@ogrodowa81 dziękuje za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dostałem taką wiadomość.
czy to potencjalne oszustwo?
czy portal za pomocą którego ktoś został oszukany może być współwinnym oszustwa? tak z ciekawości pytam 🙂
@elesem zależy jak na to patrzysz. Za treść odpowiada sprzedawca. Portal tylko umożliwia przeprowadzenie transakcji między dwoma osobami. Oraz pomaga w potencjalnym problemie transakcyjnym oraz umożliwia odzyskanie pieniędzy udostępniając allegro protect.
Ne wiemy czy to oszustwo bo obrazek musi zatwierdzić moderator. Możliwe że dopiero jutro.
Jeżeli masz wątpliwości to zakładaj że oszustwo i nie klikaj żadnych linków.
Portal może być współwinnym jeśli udowodnisz jego odpowiedzialność w sądzie. Życzymy wygranej, mam nadzieję że jesteś osobą młodą i że dożyjesz do czasów gdy wyrok się uprawomocnieni.