Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Dzień dobry, jestem nowa. Wczoraj zostałam okradziona na 2000zl. Otrzymałam taki mail:
nastepnie gdy podałam email dostałam email poniżej:
Potem już się wszystko posypało 😞
Czy na allegro lokalnie osoba kupująca może zarezerwować przedmiot? Czy pierwszy email był prawdziwy? Jeśli ktoś kupił ode mnie ta rzecz a ja zablokowałam karte i czekam na nową to ile mam dni na wysyłkę zamówienia ?
klient: 117169440 - prośba o podanie adresu e-mail
Witam, też otrzymałem wiadomość o podobnej treści
@skillmega89 dziękuję za zgłoszenie, na tym koncie doszło do włamania, już je zabezpieczyliśmy
To wszystko oszuści właśnie też otrzymałem coś takiego :
🔔UWAGA🔔 Pozycja: wybieraki skrzyni 4 125p komplet została zarezerwowana przez kupującego (Aniela Włodarczyk Asnyka Adam 84A, Zgierz) Aby potwierdzić transakcję sprzedaży, wpisz tutaj swój Adres mailowy
13:00 >>> Także proszę o blokadę tego konta oszustów !
@auto-matic Dziękuję za zgłoszenie, konto zostało zablokowane
Też miałam właśnie prośbę o e-mail na Allegro lokalnie. Niestety podałam zanim pomyślałam.
@Client:117754338 Dziękuję, zabezpieczymy to konto. Zachowaj szczególną ostrożność, bo na Twoją skrzynkę mejlową mogą przychodzić podejrzane wiadomości (wyglądające np. jak te od Allegro). Nie klikaj w żadne linki nieznanego pochodzenia.
mam ten sam problem, kupujący 'kupił' po czym prosi o nr telefonu bo nie może sfinalizować transakcji. Konto: Bogumiła (Client:87542336)
@ufolec Dziękuję za zgłoszenie, zabezpieczymy to konto
a co z odblokowaniem ogłoszenia - no bo 'teoretycznie' zostało kupione?
@ufolec Wystaw ofertę ponownie lub poczekaj 5 dni (po 5 dniach nieopłacona oferta wznowi się automatycznie)
@KingWLKP Dziękuję za zgłoszenie. Zabezpieczyliśmy to konto.
Również dostałem taką wiadomość.
@Client:43703992 dziękuję za twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
to samo - Client:101090295
Witam, dostałem taką wiadomość. Rozumiem, że to próba wyłudzenia danych.
Dzis również dostałam wiadomość z prośbą o podanie mail od użytkownika #bozena (Jolkajelenia). Niestety go podalam, ale wiadomosc jeszcze nie została odczytana. Czy mogę ją cofnąć tak aby nie dotarła do odbiorcy?
@kasiulek1803 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Nie ma możliwości usunięcia wiadomości, jednak samo podanie e-maila nie niesie konsekwencji, uważaj jednak na podejrzane e-maile jakie otrzymasz na swoją skrzynkę, np. wiadomości które wymagają kliknięcia linku, aby potwierdzić płatność.