Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Hej, pierwszy raz sprzedaje na allegro, niemal odrazu po wystąpieniu gry dostałem taką ofertę. Wiadomość jest dla mnie dziwna i nie wiem czy to nie scam
@Client:114303417 Dziękujemy za zgłoszenie. Zabezpieczyliśmy konto, z którego do Ciebie pisano.
Pewnie próba wyłudzenia. Jak chce to niech kupi i zapłaci przez allegro.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Kupujący prosi o podanie mojego e-maila. Jestem początkujący na allegro więc proszę o pomoc w tej sprawie. Czy nie jest to oszustwo?
Tak, to próba oszustwa, kupujący ma ofertę i nie jest mu potrzebny mail do zakupu.
Tak myślałam , dziękuję za pomoc.
@dominika20099 podaj proszę login osoby, która poprosiła Cię o podanie maila?
Ja także miałem dzisiaj prośbę o podanie mojego e-maila z logina: martimoda
@flsher Dziękuję za sygnał. Na tym koncie doszło do włamania, już je zabezpieczyliśmy
Witam.
Napisała do mnie niby "klientka" z prośbą o podanie adresu e-mail sprzedawcy, by dalej kontynuować zakup produktu.
Chciałbym prosić o weryfikację problemu.
Podesłała również to zdjęcie.
prośba o podania maila lub nr telefonu to zawsze próba wyłudzenia danych i dostępu do konta bankowego @kosteso
Nie mogłem zgłosić wiadomości jako próba oszustwa dlatego utworzyłem wątek.
Sam robię w it i zajmuję się m.in. cyber bezpieczeństwem 🙈
chłopie tutaj średnio 10 osób dziennie daje się wyrolować na 500-1000pln na akcję link z fb z dopiskiem do domeny allegro... ludzie są strasznie nieuważni a potem płacz 😕
@kosteso tak to była próba wyłudzenia Twoich danych, bo na koncie użytkownika, od którego dostałeś tę wiadomość doszło do włamania. Wszystkim się już zajęliśmy także możesz być spokojny, ale na przyszłość również polecam ostrożność. Jeśli dostaniesz wiadomości podobne do tej to zawsze próba wyłudzenia, bo do finalizacji zakupu nigdy nie jest potrzebny adres mailowy.
@kosteso dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto. Oczywiście e-mail nie jest potrzebny, aby sfinalizować transakcję.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Witam również dziś dostałem prośbę e-mail z konta Przemo1528
@Client:41136344 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
po kliknięciu w link od "allegro przekierowało mnie do strony sprzedaży gdzie próbowałem zalogować się na konto, zmieniłem hasło ale mam wątpliwości czy na pewno nic się nie stanie.
@Client:103001469 zostałeś poproszony o e-mail i numer telefonu i podałeś te dane? Następnie otrzymałeś link i w niego kliknąłeś?
Podaj proszę login osoby, która poprosiła o Twój numer lub e-mail, dla pewności przeskanuj proszę Twoje urządzenie programem antywirusowym, zmieniłabym też dane do logowania w banku dla pewności.
czy zmienienie hasła wystarczy?